Roep van de luiaard – tragikomisch portret van literair leven

Andrew Whittaker leeft op gebakken Smac, sardientjes, cakejes, wodka en Southern Comfort. Hij is een ronduit nalatige verhuurder met schrijversambities die daarnaast een kruimelig klein literair tijdschrift uitgeeft – Soap. Maar eigenlijk werkt hij langzaam maar onontkoombaar toe naar zijn eigen ondergang. In ‘De roep van de luiaard’ lees je zijn verhaal. Inmiddels is het boek verkocht aan Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Brieven, dagboeknotities, fragmenten van zijn roman, boodschappenlijstjes: deze roman is een collectie van alles wat Whittaker op papier zet in de loop van vier cruciale maanden.

‘De roep van de luiaard’ start in juli, tijdens de economisch slechte tijden onder Nixon, en we zijn er getuigen van hoe Whittaker wordt opgejaagd door ontevreden huurders en schuldeisers, hoe hij belachelijk wordt gemaakt door een lokale kunstgroep en hoe hij wordt gepest door zijn ex-vrouw. Hij wil eens en voor al afrekenen met zijn vijanden en zijn fouten corrigeren, dus bedenkt hij een groots plan voor een festival met een originele insteek en prominente figuren. Maar terwijl de winter naderbij kruipt, verliest hij meer en meer de grip op de realiteit en worden zijn plannen steeds woester. Whittakers zelfbeeld van de vreedzame, trage luiaard verandert in dat van een paniekerig schepsel dat gek wordt van eenzaamheid.

In dit tragikomische portret van een literair leven toont auteur Sam Savage aan dat het ontsnappen aan de gevangenis van de geest om een buitengewone mentale beheersing vraagt.

Over de auteur
Sam Savage behaalde zijn doctorsgraad in de filosofie aan Yale, waar hij ook professor was. Daarnaast was hij fietsenmaker, timmerman, visser en typist. Zijn eerste roman, Firmin, werd een internationaal succes en ging meer dan een miljoen keer over de toonbank. Savage woont in Madison, Wisconsin.

[isbn]9789056723712[/isbn]

Lees ook:Auteur Doeschka Meijsing overleden (video en linkoverzicht)
Lees ook:Koninklijke onderscheiding Mister Donald Duck Thom Roep
Lees ook:Voor je stierf van Camilla Grebe en Åsa Träff
Lees ook:Het mysterie van de eerste gele trui
Lees ook:Nieuwe historische roman van Elizabeth Gilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.