Zoektocht Wim Jansen naar de ziel van Zuid-Amerika

Wim Jansen, journalist en hoofd van de redactie Latijns-Amerika bij de Wereldomroep, ging in zijn kampeerbus op zoek naar de ziel van een continent in opkomst. Een half jaar lang zwierf hij langs de dertigduizend kilometer lange Panamericana, de bijna mythische weg van Patagonië naar Mexico.

Door de vele gesprekken met de latino’s langs de Panamericana leert Jansen hoe zij met het verleden omgaan en hoe ze hun toekomst zien. Het Argentijnse nationalisme dat zomaar weer zou kunnen leiden tot een opleving van de emoties rondom de Malvinas / Falklands; de uit populisme voortkomende nationalisatie van het Argentijnse oliebedrijf YPF. Het zijn allemaal thema’s die al reizend, pratend en observerend aan de orde komen.

Op zeer aansprekende wijze wordt de lezer ingewijd in de bijzondere geschiedenis van de Zuid-Amerikaanse landen. De Panamericana voert hem door een continent vol herinneringen aan een repressief verleden, maar ook een continent in opkomst met een in kracht toenemende middenklasse en een groeiend indiaans zelfbewustzijn.

Dit boek is gebaseerd op een groot aantal reportagereizen naar Midden- en Zuid-Amerika, te beginnen met een zwerftocht van een jaar in 1978 en tot slot een zes maanden durende reis in 2010-2011.

Over de auteur
Wim A.E. Jansen begon zijn carrière als journalist in 1977 bij dagblad Trouw als reizend verslaggever in Zuid- en Midden-Amerika. Hij kwam in 2006 als adjunct-hoofdredacteur bij Radio Nederland Wereldomroep. Sinds mei 2011 is hij hoofd van de redactie Latijns- Amerika.

[isbn]9789461560810[/isbn]

Lees ook:Dramatische waarheid achter façade van gewone familie
Lees ook:DSB-gedupeerden krijgen De opkomst en ondergang van DSB gratis
Lees ook:El secreto de sus ojos beste niet-Engelstalige film
Lees ook:Woordenvol van Dolf Jansen
Lees ook:De onzichtbare Ayatollah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.