Hotelnomade Vincent van Dijk schrijft boek over avontuur

Reclame- en PR-jongen Vincent van Dijk sliep een jaar lang iedere nacht in een ander Amsterdams hotel. Zijn belevenissen heeft hij vastgelegd in ‘Amsterdam Slaapt’.

Vincent van Dijk zegde zijn appartement in Den Haag op, nam afscheid van al zijn bezittingen, zelfs van diploma’s en foto’s en leefde een heel jaar lang uit een koffer. Elke nacht sliep hij in een ander hotel in Amsterdam of op Schiphol Airport. Elke dag schreef hij een verhaal over wat hij er meemaakte. Afwisselend in luxe hotelsuites met butler en dan weer ranzige hostels waarbij hij zijn kamer moest delen met onbekende toeristen. Hij trok van gayhotel tot futuristisch designhotel, van familiehotel tot hotelboot.

In zijn persoonlijke verhalen beschrijft hij niet alleen de hotels, maar ook hoe het is om geen vaste verblijfplaats te hebben. Vincent van Dijk voelde zich al snel een nieuw soort mens worden. Een kruising tussen een toerist, inwoner en een luxe zwerver. Hij ging op zoek naar liefde en geborgenheid. Liefde voor de gast en het hotelvak. Geborgenheid was het gevoel thuis te komen in een hotel, al was het slechts voor een nacht. Vincent van Dijk vond die liefde en geborgenheid vaak in hotels waar hij dat juist het minst verwachtte.

Amsterdam slaapt is eveneens te gebruiken als een alternatieve hotelgids. Het boek schept een beeld van Amsterdam als toeristenstad en de grote diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden. Naast de Nederlandse editie volgt er later dit jaar ook een Engelstalige versie.

[isbn]9789081750806[/isbn]

Lees ook:Arnon Grunberg schrijft vanuit Vinex-wijk Leidsche Rijn
Lees ook:Hampshire Hotels verhalen- en gedichtenwedstrijd
Lees ook:Misschien sliep je al…
Lees ook:Ushi says Sushi – Japans koken met Wendy van Dijk
Lees ook:Vincent van Gogh: De worsteling van een kunstenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.