Evolutie van samenwerking, van mierenhoop tot multinational

Waarom worden organisaties steeds complexer? Waarom zijn de meest succesvolle virussen niet de meest dodelijke? Wat kunnen multinationals leren van mierenhopen? En hoe kunnen ideeën seks met elkaar hebben?

In Oerganisatie presenteert organisatiepsycholoog Henk Verhoeven een nieuwe visie op het ontstaan van samen-werking. Hij laat zien dat kunst, economie en technologie weliswaar door mensen zijn uitgevonden, maar ook vanzelfsprekende voortzettingen zijn van natuurlijke evolutie. Of het nu gaat om mensen, mieren, bedrijven of virussen: alle organisaties gedragen zich volgens dezelfde principes. Appelbomen doen aan outsourcing, mieren aan landbouw en sommige kwallen blijken bij nadere inspectie een tijdelijke joint venture van andere diersoorten. Wie Oerganisatie leest, ontdekt een verbazingwekkende regelmaat en logica in de wereld om zich heen.

Over de auteur
Henk Verhoeven heeft twintig jaar ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij is docent toegepaste psychologie en co-auteur van Alles over werven en selecteren en Personeelsselectie en assessment.

[isbn]9789490574864[/isbn]

Lees ook:Directie-uitbreiding bij Stichting CPNB
Lees ook:Baanbrekend werk over creativiteit van Ken Robinson
Lees ook:Marie-Anne van Wijnen start een nieuwe uitgeverij
Lees ook:Waarom zeggen we eh…?
Lees ook:Lionel Messi leest: boek van Gerard Pique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.