Sta nooit meer met een mond vol tanden!

Wie namen wil noemen van grote redenaars roept al snel: Barack Obama, Martin Luther King, Winston Churchill. Maar er broeit iets in Nederland. Voor het goede woord op de goede plaats groeit waardering. Wie in plaats van een tenenkrommende toespraak een pakkend betoog houdt verdient kudos.

De beroemdste speech in de Nederlandse taal is van Multatuli. Van hem kunnen we nog altijd veel leren. In zijn ‘Toespraak tot de Hoofden van Lebak’ verpakt hoofdpersoon Havelaar zijn idealen meeslepend. Hij verleidt zijn luisteraars en lezers met adembenemende beeldspraak, slimme vleierij en scherpe argumenten. Lees dit boek en ontwikkel jezelf tot een even groot spreker als Max Havelaar!

‘Spreken als Max Havelaar’ is handig voor al je presentaties, voordrachten en toespraken. Met inspirerende soundbites en aforismen van Multatuli.

Over de auteur
Jaap de Jong (1961) is redacteur van Onze Taal en hoogleraar Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden. Hij traint neerlandici, juristen, ingenieurs en diplomaten in het vak retorica en is (mede-)auteur van een tiental boeken, waaronder ‘Handboek stijl‘, ‘De Eerste Minuten‘ en ‘Beeldtaal‘.

[isbn]9789046814079[/isbn]

Lees ook:Toespraken die de wereld veranderden
Lees ook:150 jaar Max Havelaar – aanklacht van Multatuli nog steeds actueel
Lees ook:Jaap de Hoop Scheffer spreekt in de Arnhemse Eusebiuskerk
Lees ook:Paul Sebes geeft tips in de Volkskrant
Lees ook:Liemers Bibliotheken geven gratis cd weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.