Aanbesteden vanuit het inkoopproces

MKB-Nederland/VNO-NCW schat dat bedrijven jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 klachten over aanbestedingsprocedures hebben. De vrees voor procedures heeft geleid tot een forse juridisering van dit vakgebied. Met ’Aanbesteden doe je zo’ is er nu een praktisch handboek dat aanbesteden benadert vanuit het bedrijfseconomische inkoopproces.

Het boek is een volledig herziene versie van ‘Aanbesteden!?’. Nieuwe onderwerpen zijn duurzaamheid en de ondernemende overheid. Verder is er veel aandacht voor de nieuwe Aanbestedingswet. Een nieuw hoofdstuk behandelt de voorbereiding van een aanbesteding, met onder meer aandacht voor contractvormen en risicoanalyses.

Aan de hand van de inkoopbehoefte komen verschillende elementen van het inkoopproces in chronologische volgorde aan bod. De auteurs leiden de lezer met praktijkvoorbeelden, begrijpelijk geschreven jurisprudentie en schema’s door het aanbestedingsproces. Zij laten zien welke valkuilen er zoal zijn en dat doelmatigheid en rechtmatigheid hand in hand gaan.

Het boek richt zich op hen die bij overheidsinstanties en nutsbedrijven betrokken zijn bij aanbesteden. En het geeft leveranciers een goede mogelijkheid om in de keuken te kijken van de inkopende overheid.

Over de auteurs
Mr. Hein van der Horst en mr. drs. Mary-Ann Schenk zijn verbonden aan het bureau PPS Adviseurs Overheidsopdrachten. Zij begeleiden overheden en nutsbedrijven sinds 1992 bij complexe aanbestedingsvraagstukken.

[isbn]9789012582339[/isbn]

Lees ook:Literaire Lente 2010 pakt uit
Lees ook:Psycholo-geld: over hoe we geld uitgeven
Lees ook:Hugh Johnsons schotelt de beste wijnen voor
Lees ook:Schrijf dat boek! congres voor aspirant auteurs: 3 november
Lees ook:Amstel Uitgevers en Uitgeverij Contact bundelen krachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.