Een nieuwe visie op het bestrijden van armoede

Jaarlijks worden miljarden aan overheidsgeld uitgegeven om de armsten in de wereld te helpen. Dagelijks proberen duizenden liefdadigheids- instellingen en ngo’s de meest hulpbehoevenden een beter bestaan te geven. Helaas is veel armoedebestrijding gebaseerd op veronderstellingen en niet op diepgaand onderzoek.

In ‘Arm & kansrijk’ laten de twee vooraanstaande economen Abhijit Banerjee en Esther Duflo zien dat heel veel ontwikkelingswerk in de afgelopen tientallen jaren heeft gefaald. Op basis van hun kennis, ervaring en onderzoekswerk in onder meer Chili, India, Kenia en Indonesië hebben de auteurs nieuwe aspecten vastgelegd in het gedrag van arme mensen, in hun behoeftes en in de manier waarop (financiële) hulp hun leven beïnvloedt. Deze fundamentele nieuwe inzichten kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van betere strategieën en de aanzet vormen tot een effectievere mondiale armoedebestrijding.

Over de auteurs
Abhijit Vinayak Banerjee, opgeleid in India en Engeland, is hoogleraar economie aan het MIT. Voor zijn werk ontving hij een aantal onderscheidingen. Banerjee is adviseur voor onder meer de Wereldbank en de regering van India.

Esther Duflo studeerde aan de École normale supérieure in Parijs en aan het MIT. Zij is hoogleraar armoedebestrijding en ontwikkelingseconomie aan het MIT. Haar werk is vele malen onderscheiden.

[isbn]9789046811702[/isbn]

Lees ook:Business Book of the Year 2011
Lees ook:156 eurekamomenten op een presenteerblaadje
Lees ook:151 apps voor je brein; hier word je slimmer van
Lees ook:Bedrijven hebben meer strategische opties nodig
Lees ook:Het managersbrein bestaat niet

0 reacties op “Een nieuwe visie op het bestrijden van armoede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.