Roken is goed voor je!

Christianne Vink en Clemens Vogt hebben een opzienbarende boodschap: roken is goed voor je. In hun boek ‘Holy Smoke’ gaat het schrijversduo in tegen de heersende opinie van nu. Is een sigaret of sigaar alleen maar een stinkstok? Welnee, rokers hanteren een toverstaf, betogen Vink en Vogt.

Roken stinkt, je krijgt er kanker van en na een vreselijke lijdensweg ga je nog dood ook. Dat is de opinie die momenteel breed wordt uitgevent en nagevolgd, ook door beleidsmakers en bestuurders. Rokers zijn verslaafde sukkels zonder wilskracht, die ook nog eens hun omgeving vervuilen. De andere kant van de medaille staat in ‘Holy Smoke’.

De auteurs duiken de geschiedenis in, maken verhelderende uitstapjes naar het onbewuste en ontsluieren rituelen en soms eeuwenoude wijsheden. Allemaal om te laten zien dat de huidige mening over roken onvolledig en onterecht is. Roken heeft de mens veel goeds te bieden. De sigaret is een toverstaf, zo blijkt uit het geïllustreerde boek. Het inzicht ontstaat omdat Vink en Vogt het rookgordijn wegtrekken en de lezer een heldere blik gunnen op de voordelen van roken.

Over de auteurs
Christianne Vink (33) is biologisch psycholoog. Ze werkt als docent aan het College of Science aan de Universiteit van Amsterdam. Clemens Vogt (55) is farmaceutisch chemicus en shiatsutherapeut. Hij heeft een praktijk voor medische shiatsu en lichaamsgerichte coaching. Het motto van Vink en Vogt is: “Je ziet meer als je ook de andere kant bekijkt.”

[isbn]9789490374167[/isbn]

Lees ook:Gerookte lekkernijen!
Lees ook:Tips Ivan Wolffers om tien jaar aan ons leven toe te voegen
Lees ook:Boek bij nieuw seizoen Een dubbeltje op zijn kant
Lees ook:Crimezone.nl in handen van A.W. Bruna Uitgevers
Lees ook:Twee ogenschijnlijke tegenpolen kruipen uit de loopgraven

Eén reactie op “Roken is goed voor je!

  1. Stoppen met roken gevolgen

    Stoppen met roken is toch echt een aanrader. Natuurlijk zullen er ook wel sommige voordelen aan zitten. Iets heeft altijd twee kanten van de medaille maar die positieve dingen wegen echter niet op tegen de negatieve dingen die je kunt krijgen wanneer je door blijft gaan met roken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.