Boekenblog beluistert Inferno van Dan Brown

‘Inferno’, het vijfde boek van de bekende schrijver Dan Brown, ligt inmiddels al weer in de schappen. Liefhebbers van zijn boeken kunnen nu ook een luisterboek kopen van zijn nieuwste verhaal. Blogger Yolande Tump beluisterde het boek.

‘Inferno’ gaat over Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek aan de universiteit van Harvard. Versuft wordt hij op een dag wakker in een ziekenhuis in Florence. Aan zijn bed staat de knappe vrouwelijke dokter Sienna Brooks die hem verteld dat hij strompelend met een schotwond de eerste hulp binnen is gekomen. Langdon kan zich niks herinneren van de aanval. Al snel wordt duidelijk dat de aanvallers van Langdon nog steeds achter hem aanzitten en dat hij alles op alles moet zetten om het mysterie rondom zijn verdwenen geheugen te ontrafelen.

Zoals de andere boeken van Dan Brown, is dit ook weer een spannend boek waarin er veel gepuzzeld wordt. Continue zijn er plotwisselingen, wordt Langdon achterna gezeten en komt hij achter nieuwe feiten om te weten waarom hij naar Florence is gehaald en wie hem heeft aangevallen. Ook komt er weer een groot scala aan geschiedenis voorbij. Het meesterwerk Inferno van Dante Alighieri is verweven met het verhaal en andere belangrijke kunstvoorwerpen zijn weer aanwijzingen die Langdon verder helpen.

Door het puzzel, de aanwijzingen en achtervolgingen is Inferno een erg spannend boek om naar te luisteren. Doordat het zo spannend is blijf je geboeid luisteren en wordt het verhaal geen moment saai. Voor een luisterboek is dat ideaal. Je aandacht blijft de gehele tijd bij de verteller en je wilt graag weten hoe het verhaal verder gaat.

Inferno is ingesproken door acteur Sieger Sloot, die al eerder de luisterboeken ‘Mama Tandoori’ van Ernest van der Kwast en ‘Beste Vriend’ van Robert Vuijsje heeft voorgelezen. Sloot heeft een fijne, diepe voorleesstem die ideaal is voor het verhaal. Zijn stem draagt zeker bij aan de mate waarin het verhaal spannend is. Het is fijn om naar hem te luisteren, en als je je ogen sluit, wordt je door hem helemaal het verhaal in getrokken. Zijn stem in combinatie met het spannende verhaal maken Inferno een ideaal luisterboek.

Tekst: Yolande Tump

[isbn]9789047614432[/isbn]

Lees ook:Dan Brown breekt verkooprecords met The Lost Symbol
Lees ook:Boekenblog luistert: ‘De man van je leven’
Lees ook:Opvolger Da Vinci Code verschijnt in september
Lees ook:Dan Browns ‘The Lost Symbol’ verschijnt op 30 oktober in Nederland
Lees ook:Nieuwe Dan Brown The Lost Symbol in de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.