Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood

Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood is een ovenheerlijke boek en prachtige verzameling van bakrecepten, die de kleurrijke auteur Gaitri Pagrach-Chandra tijdens haar vele reizen leerde van culinaire vrienden en ambachtelijke bakkers over de hele wereld. De combinatie van klassieke recepten als appeltaart en speculaas en exotische delicatessen als Caribische fruitcake en Filippijnse kaasbroodjes, onderscheidt dit boek van alle andere bakboeken die we kennen.

Met deze prachtige verzameling van broden, cakes, koekjes en gebak komen zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartige baksels volop aan hun treken. Dit boek met 320 pagina’s vol lekkernijen van over de hele wereld, laat niemand onberoerd. De auteur verrast met interessante en fascinerende achtergrondverhalen, slimme tips en technieken, maar vooral met lekkere en bijzondere recepten. Door de opvallend mooie fotografie wil je de Zeeuwse bolussen, Surinaamse roti, Turkse borek en Indonesische spekkoek zo van de pagina’s plukken en met smaak opeten.

Gelukkig is het niet ingewikkeld om de recepten uit dit boek zelf te maken. Door de heldere uitleg en – waar nodig – stap-voor-stap fotografie, kan iedereen deze lekkernijen thuis serveren. Dit boek is echt een droom voor bakliefhebbers. Fantastisch om lekker in te lezen en briljant uit te bakken. En zeg nou zelf, er gaat toch niks boven de geur van een Zelfgebakken gerecht uit de oven?

Over de auteur
Gaitri Pagrach-Chandra heeft een multiculturele achtergrond – ze is van Indiase komaf, groeide op in Brits Guyana, volgde haar opleiding in Noord-Amerika en Europa en trouwde een joodse man. Tegenwoordig woont zij in Nederland en werkt ze als culinair geschiedkundige en freelance vertaler. Gaitri schreef eerder een boek over Hollandse baksels: Windmills in my oven.

[isbn]9789021550053[/isbn]

Lees ook:Het ultieme ovenhandboek voor de slimme thuiskok
Lees ook:Tessa Kiros brengt in kookboek ode aan Italië
Lees ook:Gerookte lekkernijen!
Lees ook:Koken met Karin: koken voor dummies
Lees ook:#Sterrenchefs van Nederland op de foto

Eén reactie op “Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood

  1. Hassankhan

    Heerlijke koek etc..:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.