Francine Oomen meest gelezen kinderboekenauteur van 2009

De ‘Hoe overleef ik…’-boeken van Francine Oomen zijn zowel bij kopers als bij leners het populairst. De in augustus 2009 verschenen titel ‘Hoe overleef ik (zonder) dromen?’ is het bestverkochte kinderboek van 2009, blijkt uit de CPNB Top 100 over 2009.

In de door LIRA samengestelde lijst van de meest uitgeleende boeken in 2009 bezetten de ‘Hoe overleef ik…’-boeken van Francine Oomen de bovenste zes plaatsen.

De hele lijst ziet er als volgt uit:

1. ‘Hoe overleef ik een gebroken hart?’ – Francine Oomen
2. ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen?’ – Francine Oomen
3. ‘Hoe overleef ik met/zonder jou?’ – Francine Oomen
4. ‘Hoe overleef ik mezelf?’ – Francine Oomen
5. ‘Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)’ – Francine Oomen
6. ‘Hoe overleef ik (zonder) liefde?’ – Francine Oomen
7. ‘Lover of Loser’ – Carry Slee
8. ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’ – J.K. Rowling
9. ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ – Francine Oomen
10.’Blauwe plekken’ – Anke de Vries

Over ‘Hoe overleef ik…’
De verhalen over de perikelen van puber Rosa (inmiddels 16 jaar) en haar vrienden en familieleden zijn al meer dan tien jaar lang ongekend populair. Voor ‘Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)’ ontving Francine Oomen zowel de Prijs van de Jonge Jury 2010 als de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2009. Inmiddels zijn er van alle boeken uit de serie in totaal meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. De website www.hoeoverleefik.nl trekt maandelijks tienduizenden bezoekers. Sinds eind 2008 verschijnt ook tweemaandelijks het ‘Hoe overleef ik…’-tijdschrift waarvan Francine Oomen creatief hoofdredacteur is.

(Bron: Querido)

Lees ook:Francine Oomen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011
Lees ook:Prijs Kinderjury gewonnen door Stilton en Oomen
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen
Lees ook:Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen krijgt nu ook musical
Lees ook:Kinderen kiezen

2 reacties op “Francine Oomen meest gelezen kinderboekenauteur van 2009

  1. Patricia de Ryck

    Nog een oud-nieuwtje dat hier aan gerelateerd is:
    Kinderjury 2010:

    Geronimo Stilton en Francine Oomen populairst

    Amsterdam, 23 juni 2010

    Geronimo Stilton en Francine Oomen winnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2010. Dit maakte de Senaat van de Kinderjury 2010 vanmiddag bekend tijdens een speciaal programma in Koninklijk Theater Carré. Geronimo Stilton wint met Fantasia IV – Het drakenei in de categorie 6 t/m 9 jaar. Francine Oomen wint in de categorie 10 t/m 12 jaar met

    Hoe overleef ik (zonder) dromen? Zij wint de prijs voor de 8ste keer.

    De Nederlandse Kinderjury is de publieksprijs voor kinderen. Ruim 26.000 kinderen stemden de afgelopen maanden op hun favoriete boek van het afgelopen jaar.

    Uit het juryrapport blijkt dat kinderen Fantasia IV – Het drakenei ook na meerdere keren lezen boeiend blijven vinden. ‘Er blijft nog steeds genoeg te lezen en te zien. Het is een spannend verhaal, bijna een detective. De vele plaatjes zijn mooi en kleurrijk en leggen het verhaal goed uit’, schrijven zij in het juryrapport. Over Hoe overleef ik (zonder) dromen? schrijft de Senaat: ‘De verhaallijn wordt langzaam opgebouwd in dit boek en er blijven nog wat open eindes. Dat maakt al weer nieuwsgierig naar het volgende deel in de serie.’ Verder vindt de Senaat het belangrijk dat het boek waarschuwt voor de gevaren van drugs: ‘Dat is een goede boodschap die zo veel mogelijk kinderen in Nederland te horen en te lezen moeten krijgen’.

    De boeken over Geronimo Stilton worden geschreven door een Italiaans schrijverscollectief naar een idee van Elisabetta Dani. In de boekenreeks is de muis Geronimo zowel hoofdrolspeler als schrijver. De boeken zijn vertaald in 35 landen. Francine Oomen (1960) schreef in 1998 het eerste deel in de Hoe overleef ik-serie over Rosa van Dijk. Inmiddels zijn er 12 delen verschenen van de populaire serie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Je moet trouwens wel heel goed zijn als je zo’n prijs al acht keer hebt gewonnen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.