Zelfs Dick Swaab wordt beïnvloed door zijn omgeving

Ons karakter wordt voor een deel bepaald door ons brein. Maar wie menselijk gedrag probeert te begrijpen door alleen naar de hersenen te kijken begaat een fout. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ons gedrag veranderlijker is en veel meer afhankelijk van specifieke situaties dan we denken. Of je hulp biedt aan een vreemde; wie je als partner kiest; hoe eerlijk je bent; zelfs je zelfbeeld blijkt verrassend contextafhankelijk te zijn. In ‘Wij zijn onze omgeving: Hoe situaties ons gedrag beïnvloeden’ laat Sam Sommers de kracht van de situatie zien.

Aan de hand van treffende praktijkvoorbeelden en geestige anekdotes maakt hij duidelijk dat we persoonlijkheid en karakter overschatten en dat we veel meer zijn dan alleen ons brein. Door meer oog te krijgen voor specifieke situaties zijn we beter in staat elkaars gedrag te interpreteren en nemen we ook betere beslissingen.

Over de auteur
Sam Sommers doceert sociale psychologie aan Tufts University in Medford. Hij is geliefd om zijn spraakmakende colleges en won zowel de prijs voor ‘Outstanding Teaching’ als voor ‘Professor van het jaar’. Hij publiceert regelmatig in Psychology Today en Huffington Post.

[isbn]9789490574376[/isbn]

Lees ook:Leven redden met nieuw boek Noreena Hertz
Lees ook:Vertaalrechten Wij zijn ons brein verkocht aan Duitsland
Lees ook:Leer betere keuzes maken met ‘Beslist’
Lees ook:Luisteren loont: hoe je tot iedereen doordringt
Lees ook:Wij zijn ons brein 50.000 keer verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.