Ingrediënten die je lichaam een boost geven

Superfoods? Jazeker, die bestaan! Voedingsmiddelen – vaak heel gewone en bekend bij iedereen – met een plus: ze zijn extra gezond voor je lichaam en geest. Glen Matten presenteert de honderd belangrijkste, inclusief echt lekkere en eenvoudige recepten. Levensstijlgids ontmoet kookboek in ‘Wat je zeker moet (w)eten’.

Steeds meer/vaker zetten we gezond(er) leven boven aan onze wensenlijst. We willen fitter zijn, ons vrolijker voelen en ziektes buiten de deur houden. Dus gaan we vaker naar de markt of de natuurwinkel en nemen we een groenteabonnement. Maar welke voedingsmiddelen zijn nu echt goed voor je? Waar koop je ze? En vooral: hoe verwerk je die gezondheidsboostende makreel, spinazie of citroen in de dagelijkse maaltijden? ‘Wat je zeker moet (w)eten’ geeft alle antwoorden. Honderd ‘superfoods’ op een rij: vermakelijk toegelicht en smakelijk bereid door voedingsdeskundige Glen Matten. En – echt waar – ook rode wijn, chocola en koffie staan erin.

Van ontbijtjes waar je als slaapfanaat graag een kwartiertje eerder voor opstaat tot gezond slanke desserts om van te watertanden; Glen Matten verklapt al zijn trucs.

Over de auteur
Glenn Matten is voedingsdeskundige en eigenaar van een praktijk voor voedingsadvies in Norwich, Engeland. Daarnaast werkt hij als directeur van twee non-profitorganisaties die zich inspannen om gezond eten voor mensen met lagere inkomens betaalbaar te maken.

[isbn]9789021549378[/isbn]

Lees ook:Superfoods kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Lees ook:Wat is er gezonder? Een broodje kroket of een glas sinaasappelsap?
Lees ook:Zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade
Lees ook:Gemiddeld krijgen we veertig kilo suiker per jaar binnen!
Lees ook:Weg met dat buikje geheel herzien

2 reacties op “Ingrediënten die je lichaam een boost geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.