Mooiste gedichten van Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper schrijft al veertig jaar de prachtigste gedichten. Om dit te vieren, en tevens ook voor zijn zestigste verjaardag, zijn de mooiste gedichten en liedteksten van zijn hand gebundeld in ‘Het helaas van jouw hart’. Zijn vrouw Margje en vriend Thomas Verbogt hebben de gedichten uitgekozen.

“Ik ken geen schrijver in Nederland die zo mooi over geluk kan schrijven als Sjoerd Kuyper. Over de eenvoud van geluk, over de dynamiek van geluk, en ook over het breekbare van geluk, want natuurlijk gaat het soms ook over verdriet, is zijn werk soms ook diep melancholiek. Maar het geluk wint altijd. En het mooie is dat je tijdens het lezen van Sjoerds gedichten ook altijd gelukkig wórdt, ze veroorzaken opluchting en een ontzettend goed gevoel. Het is net alsof je op een stralende middag of avond bij hem aan tafel hebt gezeten, terwijl je het hebt gehad over alles wat er in het leven toe doet en we, zoals vaak, hebben gezongen en lekker gegeten en gedronken”, aldus Thomas Verbogt.

Sjoerd Kuyper (1952) debuteerde in 1974 als dichter. Bekendheid kreeg hij daarna vooral als schrijver van kinderboeken en -films. Ook schreef hij scripts en liedteksten voor musicals als Turks fruit en Dromen zijn bedrog; voor beide kreeg hij de John Kraaijkamp Musical Award. Maar Kuyper is de poëzie altijd trouw gebleven. Na zijn debuut publiceerde hij nog acht bundels.

[isbn]9789046812204[/isbn]

Lees ook:Sjoerd Kuyper wint Theo Thijssen-prijs
Lees ook:Het mooiste van Sesamstraat
Lees ook:Verfilmd: Morrison krijgt een zusje – Sjoerd Kuyper
Lees ook:Wat dóé je met de gelukkige momenten in je leven?
Lees ook:Tien zomerse verhalen voor vijf euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.