Document van een stadsmus én zeemeerman

Na de warm ontvangen bloemlezing ‘De reis naar Inframundo ‘zette Peter Holvoet-Hanssen als stadsdichter van Antwerpen de poorten open. Antwerpen zong massaal zijn ‘Torenlied’ mee. Hij smeedde verzen, met andere dichters, met jong en oud. En volgende week komt er weer een nieuw werk van hem uit…

Met meesterontwerper Jelle Jespers kregen de pennenvruchten telkens een andere vorm: van elpee tot reuzegroot banier, van een gedicht op een schip tot een installatie in de oksel van de Schelde.

Bijgevoegd bij de bundel zit de bloedmooie kortfilm-dvd De Veer van César – van Minske van Wijk en Oscar Spierenburg – met een stadsgedicht als rode draad.

Peter Holvoet-Hanssen schreef ook gedichten voor zijn maîtresse Oostende en hij maakte een ‘citybook’ voor het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Kompaan Jo Clauwaert, fotograaf en kunstenaar, tekende en fotografeerde Oostende en ‘het zweet van de zee’ op onvergetelijke wijze.

Deze productie is tot stand gekomen met Antwerpen Boekenstad. De bijzondere uitgave wordt nu uitgegeven met illustraties en gratis dvd.

[isbn]9789044620375[/isbn]

Lees ook:Zoutkrabber Expedities van Peter Holvoet-Hanssen
Lees ook:Bogaert, Fierens en Richelieu Van Londersele laureaten Herman de Coninckprijs
Lees ook:Downloads radioboek erg populair
Lees ook:Boekenboom in Kort Ambacht, Zwijndrecht
Lees ook:Jeroen Brouwers ontvangt prijs voor Vlaams-Nederlandse Culturele Samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.