Jules Deelder en Louis Gauthier gaan Totaal Loss

‘Totaal Loss’ is het tweede deel in de muziek-poëzietrilogie van componist en multimediadesigner Louis Gauthier. Eerder maakte hij met Gerrit Komrij het succesvolle cd-boek ‘Dansen op spijkers’. Gauthier is voor deze uitgave een samenwerking aangegaan met performance poet Jules Deelder.

Net als bij ‘Dansen op spijkers’ worden op ‘Totaal Loss’ gedichten verweven met muziek, zodat de poëzie klinkt als een lied. Ook is de uitgave voorzien van expressief binnenwerk, dat de bijzondere luisterervaring visueel complementeert. De combinatie van gedurfde poëzie en moderne muziek maakt de uitgave aantrekkelijk voor zowel literatuur- als muziekliefhebbers. Deelders poëzie is uniek in haar soort, door de populaire, wrange thematiek en door de puntige en ritmische stijl waarin hij zijn gedichten schrijft.

Thema’s zijn onder meer Rotterdam, Sparta, oorlog, muziek en drugs. Deelders gedichten lenen zich er bij uitstek voor niet alleen gelezen, maar ook gehoord te worden. Gauthiers composities en grafisch artwork kenmerken zich door een avant-gardistische inslag. Zijn stijl wordt beïnvloed door pop, rock en klassieke muziek. Voor zijn grafische werk laat hij zich inspireren door moderne en hedendaagse kunst.

‘Totaal Loss’ bestaat uit een mix van luchtige en confronterende gedichten, die de variatie in Deelders werk ruimschoots eer aan doet en tegelijkertijd Gauthiers componeertalent in al zijn facetten benut. Wie ‘los’ wil gaan op poëzie en muziek weet zich verzekerd met ‘Totaal Loss’ alle hoeken van de kamer te zien. Gauthiers muziek-poëzietrilogie zal worden voltooid in een samenwerkingsverband met Arnon Grunberg, die hiervoor speciaal tien nieuwe gedichten zal schrijven.

[isbn]9789044619300[/isbn]

Lees ook:Stravinsky nader beluisterd in hoorcollege
Lees ook:Campert, Deelder, Komrij en Mutsaers in luciferdoosje
Lees ook:Loretta en Quinty geven volle boekenkasten cadeau
Lees ook:Ongehoorde symfonie van André Klukhuhn
Lees ook:Nieuw boek Martin Bril: Man uit de verte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.