Echte liefde kan niet sterven

Uitgeverij Kok heeft meer dan zes jaar na haar dood liefdesgedichten gebundeld van Nel Benschop. Deze gedichten die oorspronkelijk niet voor publicatie bedoeld waren, mochten pas na haar overlijden uitgegeven worden.

Tijdens de jaren na de Tweede Wereldoorlog beleefde Nel Benschop tweemaal een liefdesrelatie met een getrouwde man. Het waren onmogelijke liefdes die na korte duur werden beëindigd. In ruim vijftig gedichten heeft Nel Benschop geschreven over het verlangen, de liefdesontmoetingen en de hartstocht, maar ook over de pijn van het gemis. Hoewel Nel Benschop nog niet was gedebuteerd als dichteres (dat gebeurde pas in 1967 met de bundel ‘Gouddraad uit vlas’) laat zij zich in deze liefdesgedichten zien als een authentieke dichteres die gepassioneerd stem geeft aan wat een mens ten diepste raakt. Omdat Nel Benschop er niet aan dacht om deze gedichten te publiceren, schreef zij onbevangen en openhartig over haar intieme liefdesgevoelens.

Verschillende mensen in haar omgeving waren op de hoogte van het bestaan van deze zeer persoonlijke gedichten, die nu verschijnt onder de titel ‘Echte liefde kan niet sterven’. Bij haar leven heeft Nel Benschop bepaald dat deze pas na haar dood uitgegeven mochten worden. Nel Benschop heeft overigens geen geheim gemaakt van haar liefdes en worstelingen op dit gebied. In verschillende mediacontacten heeft zij verteld over de romances die zij heeft beleefd, waarbij ze ook melding maakte van de zeer persoonlijke gedichten die ze in die periode gemaakt heeft.

Over de auteur
Van de hand van Nel Benschop (januari 1918 – januari 2005) verschenen meer dan 15 bundels en enkele verzamelbundels en bloemlezingen. Totaal werden meer dan drie miljoen bundels verkocht.

[isbn]9789043518017[/isbn]

Lees ook:Knibbe krijgt A. Roland Holstprijs voor poëzie
Lees ook:Genomineerden VSB Poëzieprijs 2011 bekend
Lees ook:Stemmen! Herman de Coninck Publieksprijs Beste Gedicht
Lees ook:Ester Naomi Perquin wint VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Drie maal zoveel poëziebundels verkocht tijdens Poëzieweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.