Het Bommenmeisje – Hippiemeisje en de Palestijnse kwestie

‘Kit’ was in 1971 pas 19 jaar. Zij reist in haar eentje door Europa, en komt er diverse op drift geraakte reizigers tegen. Het is de tijd van seks, drugs en het verlangen naar vrijheid. In Belgrado ontmoet zij een jonge Arabier, die anders lijkt dan alle andere mannen. Hij wint haar vertrouwen en vraagt haar om een gunst. Met een koffer vol cadeautjes voor zijn familie stapt Kit aan boord van een El Al Boeing, op weg naar Israel.

Op 6 september wordt Nederland opgeschrikt door krantenkoppen als: ‘El Al vliegtuig bijna opgeblazen. Nederlands meisje kreeg bom mee van een vriend’, en ‘Bom-meisje verleid met liefde en hasj. Nederlandse en Peruaanse bijna slachtoffer’.

Tien jaar later wordt Kit zich pas bewust van de impact van deze gebeurtenis op haar leven. Zij gaat op zoek naar antwoorden. Maar in plaats van antwoorden lijken er juist meer vragen te rijzen. ‘Het Bommenmeisje’ is de vrucht van die zoektocht. Catharina Windemeijer verplaatst zich in de pijn en frustratie van de Palestijnen, en maakt inzichtelijk hoe een Palestijnse jongen kiest voor het plegen van een in Westerse ogen terreurdaad.

Over de auteur
Catharina Windemeijer (1951, pseudoniem) volgde een theateropleiding en had haar eigen theatergroep. Haar afstudeerproductie over de Baader Meinhofgroep ging over de vraag wat de drijfveer is om geweld te gebruiken teneinde invloed te hebben op de wereldpolitiek. Tegenwoordig is zij trainer/coach en begeleidt zij mensen die het spoor van hun leven zijn kwijt geraakt.

[isbn]9789061006374[/isbn]

Lees ook:Oud-premier Van Agt werkt aan boek over conflict in Gazastrook
Lees ook:Marleen Janssen: Gepest met de dood tot gevolg
Lees ook:Boeddha tweets: kleine antwoorden op grote levensvragen
Lees ook:Voetlicht – de tweede roman van Marieke van der Pol
Lees ook:Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.