Jan Smit vertelt over breuk met Yolanthe

Kijk naar de lawine aan talentenjachten op tv en je proeft overal het verlangen naar de roem. Want de schijnwerpers maken je gelukkig, denkt de buitenwereld. In ‘De tol van de roem’ vertellen bekende artiesten als Jan Smit, Irene Moors en Wibi Soerjadi dat succes ook een schaduwkant heeft.

Jan Smit belicht de mediagekte na zijn breuk met Yolanthe. Dat de televisie het nieuws al bracht voor hij zijn ouders had ingelicht. Afslankkoningin Sonja Bakker praat over de druk die haar populariteit met zich meebracht. Een druk waartegen haar huwelijk niet bestand bleek te zijn. Voor Wibi Soerjadi schuilt de tol de roem in een leven in eenzaamheid. Want wie kan hem volgen in zijn constante streven naar perfectie?

Ook komen Tineke Schouten, Peter Faber, Catherine Keyl, Henny Huisman en anderen aan het woord over de prijs die ze betalen voor hun succes.

‘De tol van roem’ is een dubbelboek. De ene kant gaat over de schaduwkant van succes en draai je het boek om dan vertellen in de andere kant grote namen uit het amusement over de vergankelijkheid van de roem. Corrie van Gorp, Johnny Hoes, Gert Timmerman, Penney de Jager, Han Ebbelaar, Tineke de Nooij en anderen praten over hun afscheid van het podium en over wat er daarna overbleef. Vaak zijn het aandoenlijke verhalen, want de meesten houden uiteindelijk toch heimwee naar de schijnwerpers.

Het boek is geschreven door Jan Vriend. Bij de teksten zijn tientallen kleurenfoto’s afgedrukt. ‘De tol van de roem’ is verplichte kost voor iedereen die overweegt om zich in te schrijven voor een tv-talentenjacht. Lees het en je weet pas echt waar je aan begint.

[isbn]9789020529852[/isbn]

Lees ook:Nina Brink biografie van Eric Smit mag
Lees ook:Lang lezen met Tineke Beishuizen; columns, verhalen etc.
Lees ook:Susan Smit over spiritualiteit
Lees ook:Jan Smit presenteert biografie Het geheim van de Smit
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-jaar – Annie komt tot leven!

Eén reactie op “Jan Smit vertelt over breuk met Yolanthe

  1. Patricia de Ryck

    Dit boek geeft je een kijkje achter de schermen – al staat er voor mijn gevoel ook veel in dat we al hebben gehoord. Feit dat je het boek om moet draaien om meer over de ‘artiestenuitgang’ te lezen, vind ik storend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.