Zes boeken genomineerd voor Kookboek van het Jaar

Drie Nederlandse kookboeken en drie naar het Nederlands vertaalde Kookboeken zijn genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2013. Er is een vakjuryprijs en een publieksprijs. Donderdag 7 november worden de winnende kookboeken bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De Kookboek van het Jaar verkiezing gaat vooraf aan de Kookboeken7daagse, die plaatsvindt van zaterdag 9 november t/m zondag 17 november. We zetten de genomineerden voor je op een rijtje

Het zijn, in de categorie vertaald: Polpo van Russell Norman (Karakter Uitgevers), De smaken van Spanje van Claudia Roden (Fontaine Uitgevers), Virgin to veteran van Sam Stern (Good Cook).

In de catergorie Nederlands heeft de jury gekozen voor: Gastrovan van Sjaak Borsboom, Jeroen Simons en Olivier van der Rhee (Uitgeverij Komma), Echt eten van Jonathan Karpathios (Karakter Uitgevers) en Werken met vis van Bart van Olphen (Carrera Culinair).

De vakjury bestaat uit Colette Beyne (Margriet), Yvette van Boven (Aan de Amstel, Homemade), Hans Robertus (Dutch Design Week), Peter Lute (Lute Restaurant, Masterchef) en Daan van der Valk (H.de Vries Boeken, Beste Boekverkoper 2012). Zij kiezen uit de zes genomineerde boeken één titel voor de vakjuryprijs.

Publiek bepaalt welke van deze zes titels de Gouden Garde wint door te stemmen op www.kookboekvanhetjaar.nl. Daarnaast reikt jurylid Hans Robertus een speciale prijs uit aan de beste vormgever of fotograaf van 2013, bekroont Youth Food Movement het meest duurzame kookboek en ontfermt Pierre Wind zich over de kookboeken ‘voor en door het goede doel’.

Lees ook:Echt eten en Pulpo Kookboek van het Jaar 2013
Lees ook:Kookboeken7daagse krijgt eigen magazine
Lees ook:Webwinkel specialiseert zich in kookboeken
Lees ook:Kookboeken7daagse: 9 tot en met 17 november
Lees ook:Beste kookboek van Albert Heijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.