Nijntje en de wilde dieren BoekStart Babyboekje van het Jaar

‘Nijntje en de wilde dieren’ is verkozen tot allereerste BoekStart Babyboekje van het Jaar. In de succesvolle actie van Boekstart waren maar liefst twee boeken van Nijntje genomineerd: het blokboekje ‘spelen’ en het stoffen pop-up boekje ‘Nijntje en de wilde dieren’. Ruben Nicolai, ambassadeur van het Jaar van het Voorlezen, heeft tijdens de prijsuitreiking op maandag 27 mei het Babyboekje van het Jaar in ontvangst genomen.

De actie BoekStart Babyboekje van het Jaar is in het leven geroepen naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de organisatie en het Jaar van het Voorlezen. Het Jaar van het Voorlezen staat in het teken van het bevorderen van het lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook nuttig. Kinderen kunnen beter omgaan met verwoorden van emoties en ontwikkelen een grotere woordenschat. Twaalf maanden lang worden er activiteiten georganiseerd rondom voorlezen, zodat iedereen kan ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is: voor baby’s, jonge kinderen, tieners én voor volwassenen.

Een deskundige jury nomineerde 5 boeken en maakte deze bekend op de Negenmaandenbeurs. Vervolgens konden ouders, medewerkers van kinderopvang en bibliothecarissen stemmen op hun favoriete babyboekje. Uit 1600 stemmen is ‘Nijntje en de wilde dieren’ als winnaar uit de bus gekomen. Het stoffen boekje bestaat uit drie dubbele pagina’s met afbeeldingen en pop-ups van wilde dieren. Baby’s worden zelf gestimuleerd het boekje te ontdekken; het is leerzaam en zit vol speelplezier. Daarnaast nodigt ‘Nijntje en de wilde dieren’ uit om geluiden na te doen en stimuleert kinderen hun eigen verhaal erbij te verzinnen.

[isbn]9789056475147[/isbn]

Lees ook:Coke snuivende Nijntje mag van de rechter
Lees ook:Rode loper voor nijntjes eerste bioscoopfilm
Lees ook:Dick Bruna met Nijntje in het Rijksmuseum
Lees ook:Voorlezen steeds belangrijker op kinderdagverblijf
Lees ook:Nijntje mag ‘zo stoned als een garnaal’ zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.