Koen Peeters wint E. du Perronprijs met roman over Rwanda

Koen Peeters krijgt op 28 maart in Tilburg de E. du Perronprijs 2012 uitgereikt voor zijn roman over ‘Duizend heuvels’ (Uitgeverij De Bezige Bij). De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc).

De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving. De jury koos Peeters uit drie genomineerden: “Met een veelstemmige roman grijpt hij de lezer aan en verleidt hem tegen wil en dank tot betrokkenheid.”

De andere genomineerden waren Tommy Wieringa met ‘Dit zijn de namen‘ en Ed van Thijn met ‘Blessuretijd‘. De jury verkoos Peeters’ ‘Duizend heuvels‘, omdat hij ‘in staat is om menselijke proporties aan te brengen in de waanzin van grote getallen die de media ons voorschotelen. Geleidelijk aan maakt Peeters van etnische bevolkingsgroepen weer mensen.’ De jury roemt ook de rijke stijl van Peeters.

De jury bestond uit prof. dr. Sjaak Kroon (voorzitter), drs. Geno Spoormans (secretaris), dr. Sander Bax, prof. dr. Herman Beck, dr. Tineke Nugteren, drs. Wilbert van Herwijnen en dr. Manu van der Aa. Eerder werd de E. du Perronprijs uitgereikt aan onder anderen Ramsey Nasr, het schrijversduo Alice Boots en Rob Woortman, Abdelkader Benali en Adriaan van Dis.

[isbn]9789085423416[/isbn]

Lees ook:E. du Perronprijs voor Alice Boots en Rob Woortman
Lees ook:Abdelkader Benali krijgt E. du Perronprijs 2009
Lees ook:E. du Perronprijs 2008 toegekend aan Adriaan van Dis
Lees ook:Benali, Benzakour en Bloem genomineerd voor E. du Perronprijs 2009
Lees ook:Genomineerden E. du Perronprijs 2012 bekendgemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.