Verkiezing populairste kinderboek 2013 gestart

Vanmiddag is de stemperiode geopend voor de verkiezing van het populairste kinderboek: de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013. Twaalf Senaatsleden, één uit elke provincie van Nederland, werden vanmiddag in het hoofdkantoor van sociaal platform Hyves in Amsterdam geïnstalleerd door de kinderboekenauteurs en winnaars van de Pluim van de Senaat van vorig jaar, Paul van Loon en Janneke Schotveld.

Tot en met 17 mei mogen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zich buigen over de vraag wat hun favoriete boek van het afgelopen jaar is. Op 19 juni maakt de Senaat bekend welke boeken de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013 hebben gewonnen. Na hun installatie openden de twaalf Senaatsleden de stemperiode met het oplaten van honderden gekleurde ballonnen. Aan elke ballon zit een oproepkaart om te gaan stemmen voor het beste kinderboek van het afgelopen jaar.

De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken. De Senaat, waarin de twaalf provincies vertegenwoordigd zijn, is de spreekbuis voor alle kinderen die hun stem uitbrengen. De Senaatsleden gaan elk in hun eigen provincie stemmen werven, de Senaat schrijft een juryrapport over de boeken waar het meest op gestemd is en reikt een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. Op 19 juni maakt de Senaat bekend welke kinderboeken de Prijs van de Kinderjury 2013 hebben gewonnen. Er wordt gestemd in twee categoriën: 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.

Geronimo Stilton en Manon Sikkel wonnen vorig jaar de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Stilton met ‘Fantasia VI‘ voor de derde keer op rij in de categorie 6 t/m 9 jaar en Manon Sikkel in de categorie 10 t/m 12 jaar met ‘Hoe word ik een koppelaar‘. Ruim 32.000 kinderen stemden toen op hun favoriete boek.

http://www.kinderjury.nl

Lees ook:Genomineerden Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011
Lees ook:Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend
Lees ook:Prijs Kinderjury gewonnen door Stilton en Oomen
Lees ook:Manon Sikkel wint twee prijzen tijdens De Nederlandse Kinderjury
Lees ook:Nederlandse auteurs rukken op in misdaadliteratuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.