Beste bibliotheken van Nederland

Bibliotheekblad, het vakblad voor de openbare bibliotheken, reikt op 24 oktober in het Beatrix Theater in Utrecht de NBD Biblion Award uit voor de Beste Bibliotheek van Nederland. Net als voorgaande jaren is per provincie één bibliotheek genomineerd en een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Ronald Giphart, zal hieruit de drie finalisten en de uiteindelijke winnaar kiezen.

De twaalf finalisten zijn: Grootegast (Groningen), Makkum (Friesland), Assen, Nieuwe Kolk (Drenthe), Zwolle, Stadshagen (Overijssel), Doetinchem, ‘t Brewinc (Gelderland), Urk (Flevoland), IJsselstein (Utrecht), Amsterdam, centrale (Noord-Holland), Spijkenisse (Zuid-Holland), Heinkenszand (Zeeland), Bladel (Noord-Brabant) en Maastricht (Limburg).

In deze jaarlijkse kwaliteitstoets wordt er beoordeeld op: gebouw en inrichting, aanbod en collectie (papier en digitaal), dienstverlening en klantgerichtheid. Vier deskundige ‘mystery guests’ bezoeken de genomineerde bibliotheken, toetsen deze op alle criteria en komen met een gefundeerde rapportage. Bibliotheekblad wil met de NBD Biblion Award het grote maatschappelijke belang en het vernieuwende karakter van de openbare bibliotheken in Nederland onder de aandacht van een ruimer publiek brengen.

Dit jaar worden er opnieuw prijzen toegekend in enkele afzonderlijke categorieën. Voor de titel Duurzaamste Bibliotheek zijn drie nog te selecteren kandidaten in de race. Daarnaast maken drie inspirerende bibliothecarissen kans op de Persoonlijkheidsprijs 2012. Op www.bibliotheekblad.nl zullen regelmatig updates geplaatst worden over de kanshebbers.

Lees ook:Beste bibliotheken NL in Arnhem, Nieuwegein en Laren
Lees ook:OBA (Amsterdam) Beste Bibliotheek van Nederland 2012
Lees ook:NBD Biblion en Van Oorschot schenken boekpakketten
Lees ook:Nederland leest V.U.R.R.U.K.K.U.L.L.U.K.
Lees ook:Bibliotheken: modernisering auteursrecht noodzakelijk voor recht op e-lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.