Nominaties Academica Literatuurprijs 2012 bekendgemaakt

Erik Nieuwenhuis, Daphne Huisden en Erik Menkveld zijn, met respectievelijk ‘Een gat in de lucht’, ‘Alles is altijd fictie’ en ‘Het grote zwijgen’, genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2012.

De nominatiejury heeft uit ruim 80 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten drie kanshebbers geselecteerd. De prijs bestaat uit een award en 10.000 euro. De Academica Literatuurprijs wordt dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. In 2011 was Peter Buwalda de winnaar met zijn boek Bonita Avenue.

Alle door de uitgeverijen ingezonden boeken in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig fictiedebuut, zijn uitgegeven tussen 1 oktober 2010 en 30 september 2011. De jury heeft na een voorselectie – een longlist van 10 titels – de onderstaande drie debuten geselecteerd. Het aantal nominaties is dit jaar van vijf naar drie teruggebracht om zo nog meer lezers te interesseren en een eindoordeel te laten geven. Zij mogen namelijk hun stem uitbrengen op wat volgens hen het beste debuut van Nederland en Vlaanderen is.

De vakjury bestaat uit Casper Markesteijn, Anna Luyten, Arjan Peters, Kees Snoek en Fabian Stolk.

Lees ook:Academica Literatuurprijs genomineerden bekendgemaakt
Lees ook:Erik Menkveld winnaar Academica Literatuurprijs 2012
Lees ook:Longlist Academica Literatuurprijs 2013: de namen
Lees ook:Tiplijst voor AKO Literatuurprijs 2010 bekend
Lees ook:Shira Keller winnaar Academica Literatuurprijs 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.