Femke Halsema voorzitter van de jury AKO Literatuurprijs 2010

Het bestuur van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor fictie en non-fictie heeft het genoegen bekend te maken dat Femke Halsema de nieuwe voorzitter zal zijn van de jury van de AKO Literatuurprijs 2010.

Femke Halsema (1966) is vanaf 1998 Tweedekamerlid voor GroenLinks en sinds november 2002 fractievoorzitter van diezelfde partij. Halsema was eerder voorzitter van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs (2009) en van de jury van de BNG Prijs (2005). Halsema: “Ik verheug me enorm op het voorzitterschap en de vele, vele boeken die ik nu met een goed excuus mag lezen.”

Het bestuur van de prijs is blij met de aanvaarding van het voorzitterschap door deze ervaren politica. Eerdere voorzitters waren Guy Verhofstadt (2009), Wim Deetman (2008), Gerlach Cerfontaine (2007) en HKH Prinses Laurentien (2006).

De jury van de AKO Literatuurprijs 2010 zal verder bestaan uit de volgende literair recensenten:
= Maarten Dessing, recensent voor BOEK en Knack Magazine
= Sylvia Dornseiffer, neerlandica
= Frank Hellemans, literair criticus Knack Magazine en docent communicatiegeschiedenis en – journalistiek Katholieke Hogeschool Mechelen
= Jeroen Overstijns, criticus De Standaard der Letteren, manager internet Sanoma Magazines
= Fleur Speet, literair criticus het Financieele Dagblad

Voor de AKO Literatuurprijs 2010 komen boeken in aanmerking die verschenen zijn tussen 1 juli 2009 en 1 juli 2010. De boeken moeten verder behoren tot de categorie literair verhalend proza voor volwassenen of tot de categorie literaire non-fictie. De winnaar ontvangt naast een sculptuur van Eugène Peters een bedrag van € 50.000. Dit bedrag wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Jacques de Leeuw.

De AKO Literatuurprijs staat onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor fictie en non-fictie; voorzitter van het bestuur is mr. Winnie Sorgdrager. De AKO Literatuurprijs 2009 is onlangs toegekend aan Erwin Mortier voor zijn roman
Godenslaap.

(Bron: Persbericht AKO Literatuurprijs)

Lees ook:Ernst Hirsch Ballin voorzitter AKO Literatuurprijs 2011
Lees ook:Toplijst AKO Literatuurprijs 2010 bekend gemaakt
Lees ook:Joke van Leeuwen wint AKO Literatuurprijs 2013
Lees ook:AKO Literatuurprijs 2012 – zes boeken op Toplijst
Lees ook:Peter Terrin ontvangt AKO Literatuurprijs 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.