Ramsey Nasr is Dichter des Vaderlands

Ramsey Nasr (1974) is de nieuwe Dichter des Vaderlands. De winnaar werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van de NPS in Het Werkteater in Amsterdam. Het boegbeeld van de Nederlandse poëzie voor de komende vier jaar treedt in de voetsporen van Driek van Wissen. In 2005 was de Palestijns-Nederlandse Nasr nog stadsdichter van Antwerpen.

Het Nederlandse publiek kon sinds 2 januari via internet stemmen op de vijf genomineerde dichters: Tsead Bruinja, Joke van Leeuwen, Erik Menkveld, Ramsey Nasr en Hagar Peeters. In de uitzending waren gefilmde portretten van de vijf te zien waarin ze een proeve van bekwaamheid aflegden door een eigen gedicht over het jaar 2008 voor te dragen. In totaal hebben ruim 19.600 mensen hun stem uitgebracht.

Nasr is dichter, schrijver, acteur en regisseur en studeerde aan Studio Herman Teirlinck. Zijn eerste dichtbundel verscheen in 2000: ’27 Gedichten & Geen Lied’, in 2004 gevolgd door ‘Onhandig Bloesemend’. In 2006 verscheen zijn laatste dichtbundel ‘Onze-Lieve Vrouwe-Zeppelin’.

Lees ook:Ramsey Nasr leest voor
Lees ook:Ramsey Nasr ontvangt E. du Perronprijs voor dichtbundel
Lees ook:Vijf namen op shortlist Dichter des Vaderlands
Lees ook:Ramsey Nasr en Anne Vegter dichten voor Beatrix
Lees ook:Luisterboek Award voor Arthur Japin Maar buiten is het feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.