Gouden Ganzenveer 2009 voor Adriaan van Dis

De Gouden Ganzenveer 2009 is dit jaar toegekend aan schrijver Adriaan van Dis. Dat heeft de Academie De Gouden Ganzenveer zondag bekendgemaakt. De Academie ziet Van Dis als een auteur die ‘er al meer dan 25 jaar in is geslaagd een steeds multimedialer wordende samenleving op een bijzondere manier te blijven boeien. Uniek is zijn vermogen om moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken zonder aan diepgang en nuance concessies te doen’.

De Academie kent De Gouden Ganzenveer jaarlijks toe. De leden van de Academie komen uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Voorzitter is Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Met de prijs wil de Academie het geschreven woord in de multimediale samenleving onder de aandacht brengen.

Eerdere prijzen gingen naar onder anderen Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten en Kees van Kooten. De prijs, een ganzenveer van goud en een jaar buitengewoon lidmaatschap van de Academie, wordt op 16 april aan Van Dis uitgereikt.

Lees ook:Hoera voor Joost Zwagerman
Lees ook:Gouden Ganzenveer 2013 voor Ramsey Nasr
Lees ook:Joke van Leeuwen krijgt Gouden Ganzenveer 2010
Lees ook:Annejet van der Zijl krijgt Gouden Ganzenveer 2012
Lees ook:Joke van Leeuwen bekroond met de Gouden Ganzenveer 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.