Robert Vuijsje schrijft kinderboek over Zwarte Piet

Geïnspireerd door de nationale discussie zal Robert Vuijsje het eerste kinderboek schrijven waarin het personage Zwarte Piet is aangepast aan het moderne klimaat. Alleen maar stoute kinderen verschijnt bij uitgeverij Leopold in het najaar van 2014, met illustraties van Heleen Brulot.

Alleen maar stoute kinderen gaat over twee ondeugende vriendjes die zich willen verkleden als Piet. Het ene vriendje heeft een wit gezicht, het andere is bruin. Ze proberen alle kleuren schmink uit, op hun gezicht en op de witte muren van hun ouders. Hoe zal dat aflopen?

Robert Vuijsje: “Op 12 oktober begaf ik me met een stuk in de Volkskrant in het op dat moment nog niet zo hysterische Zwarte Pieten-debat, drie dagen later gevolgd door een optreden bij Pauw & Witteman. Als zelfbenoemd leidsman in de multicultuur was het een natuurlijke ontwikkeling dat ik een kinderboek moest schrijven over Zwarte Piet. Een boek om voor te lezen aan mijn eigen jonge kinderen.”

Over de auteur
Robert Vuijsje (Amsterdam, 1970) studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Memphis. Daarna werkte hij als journalist voor Nieuwe Revu en De Pers. In 2008 verscheen zijn literaire debuut Alleen maar nette mensen. Daarvoor ontving hij de Gouden Uil en de Inktaap, de prijs voor het beste boek van het jaar volgens middelbare scholieren. Ook stond het boek op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs en de Selexyz Debuutprijs en werd het in 2012 verfilmd door producent Topkapi met regisseur Lodewijk Crijns. In datzelfde jaar verscheen zijn tweede roman, Beste vriend.

Lees ook:Twitterende lezende BN’ers
Lees ook:Robert Vuijsje wint Gouden Uil met ‘Alleen maar nette mensen’
Lees ook:Eerste beelden film ‘Alleen Maar Nette Mensen’
Lees ook:Robert Vuijsje wint De Inktaap
Lees ook:Robert Vuijsje schrikt van bedreiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.