Jenna Miscavige Hill over opgroeien binnen Scientology

Er is wereldwijd veel geschreven over de Scientology Kerk. Maar nog niet eerder door iemand die zo dicht bij de hoogste macht opgroeide. De 28-jarige Jenna Miscavige Hill is het nichtje van de leider van Scientology, David Miscavige. Schrijf het boek ‘ Blind geloof’ dat vandaag verschijnt.

In de spraakmakende memoir ‘Blind geloof’ vertelt Jenna Miscavige Hill het schokkende verhaal van een jeugd die werd verwoest door Scientology, haar dramatische ontsnapping en haar worsteling om een nieuw, eigen leven op te bouwen in de maatschappij. Zij is het eerste en enige lid van de Miscavige-familie dat een blik biedt achter de schermen van ’s werelds meest controversiële religie – haar praktijken, haar macht, haar volgers en haar geheimen.

De Scientology Kerk zegt tienduizend kerken en missieposten te hebben in 167 landen. David Miscavige staat aan het hoofd van de Kerk, die is opgericht in de jaren vijftig door science fiction-schrijver L. Ron Hubbard. De Kerk heeft veel sterren onder haar volgelingen: acteurs Tom Cruise, John Travolta, Kelly Preston, Kirstie Alley en singer-songwriter Beck.

Over de auteurs:
Jenna Miscavige Hill (1984) is een van de oprichters van www.exscientologykids.com, een organisatie die steun biedt aan jongeren die met de Scientology Kerk willen breken. Ze woont in Zuid-Californië.

Lisa Pulitzer (1964) is co-auteur van ‘Blind geloof’, en bekend van de New York Times- bestseller ‘Het begon toen ik veertien was‘ van Elissa Wall, die ook in Nederland een groot succes werd.

[isbn]9789047203711[/isbn]

Lees ook:Scientology onder vuur; reportage EenVandaag
Lees ook:Tom Cruise ontkent actie tegen ‘The complex’ van John Duignan
Lees ook:Kelly Osbourne schaamteloos openhartig over moeder
Lees ook:Verfilmd: Advocaat van de Duivel – John Grisham
Lees ook:Voorproefje: John Grisham – De wettelozen

Eén reactie op “Jenna Miscavige Hill over opgroeien binnen Scientology

  1. Scamofscientology

    Wat betreft de claim van 10.000 kerken in 167 landen: op Scientology.nl staat een lijst van alle kerken wereldwijd. Dit zijn er bijna 500 in 60 landen. De mantra over 10.000 kerken die Scientologen braaf herhalen, wordt dus niet echt door feiten ondersteund.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.