Junot Díaz veroorzaakt rel in Barnes & Noble in New York

Vierhonderd stoelen stonden er opgesteld op de bovenste verdieping van Barnes & Noble ter gelegenheid van de presentatie van Junot Díaz’ nieuwe verhalenbundel ‘This Is How You Loose Her’. Meer dan duizend fans stroomden echter toe, uren voor aanvang van de lezing was de verdieping reeds helemaal volgestroomd. Fans die trachten een plekje te verkrijgen bezetten inmiddels de derde verdieping en de roltrappen. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de menigte in bedwang te houden.

This Is How You Lose Her‘ zal in november in Nederland verschijnen als ‘Zo raak je haar kwijt’ (uitgeverij Atlas Contact). De hoofdpersonen in het boek hebben één ding gemeen: een talent het te verpesten bij de vrouwen met wie ze leven of op wie ze verliefd zijn. Soms hilarisch, soms vol mededogen beschrijft Díaz uiteenspattende liefdes. Het is een bundel vol verhalen over mannen met spijt (omdat ze bijvoorbeeld te veel zijn vreemdgegaan) en vrouwen die boos zijn.  En vooral gaat het over mensen die ‘smekend, huilend’ proberen te repareren wat onherstelbaar gebroken is.

Junot Díaz (1968) werd geboren in de Dominicaanse Republiek. Zijn verhalen verschenen in The New Yorker en The Best American Short Stories. Voor ‘Het korte maar wonderbare leven van WAO‘ kreeg hij onder andere de Pulitzer Prize.

[isbn]9789020413007[/isbn]

Lees ook:Francine Oomen schrijft; Hoe overleeft Rosa in New York
Lees ook:‘Millenium The Movie – Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson in première
Lees ook:Lieg jij ook over gelezen boeken als verleidingstruc?
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Gooi het roer om in je carrière – Ontdek jouw plan B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.