Uitgeverij Passage zoekt het in evenementen

Altijd al maakt Uitgeverij Passage iets bijzonders van een boekpresentatie. Maar met ingang van het nieuwe seizoen gaat de uitgeverij nog meer literaire evenementen organiseren. Dat begint meteen al na de zomer, als liefst 23 auteurs van Uitgeverij Passage te gast zijn bij het tiendaagse evenement ‘Privé bij Passage’. Van 16 t/m 26 augustus 2012 sluit het Paleis (het cultuurpand waarin ook Uitgeverij Passage is gevestigd) aan bij het jaarlijks Noorderzon-festival met het programma ‘Net Naast Noorderzon’. Uitgeverij Passage verzorgt daarin dus de literaire programmering.

Tien dagen lang zullen meestal twee schrijvers en/of dichters te gast zijn aan de vergadertafel op de uitgeverij. Zij lezen voor uit bestaand werk, vertellen over hun plannen voor de nabije toekomst en laten daar soms ook al wat van horen. De sessie begint elke dag om vijf uur. De entree is gratis (maar vol = vol) en er is voor het publiek zelfs een boekenpakket te winnen.

Met ‘Privé bij Passage’ begint het literaire seizoen nog maar. Vanaf oktober organiseert Uitgeverij Passage elke maand een literaire avond die de titel ‘Silo Passage’ meekrijgt. In december komt er weer een jaaroverzicht in de Eindejaarsshow.

Al deze evenementen zijn startpunten voor de auteurs van Uitgeverij Passage voor nog meer optredens in het hele land. Oerol, Lowlands, Ruigoord, Zomerzinnen, Geen Daden Maar Woorden, Het Grote Gebeuren, Het Tuinfeest, Wintertuin: op steeds meer plekken kom je de auteurs tegen.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Prozaclub in café Marleen
Lees ook:Rokjesdag om Martin Bril te eren
Lees ook:Fusie literaire instellingen in Utrecht: Het Literatuurhuis
Lees ook:Manuscripta wordt reizend festival; primeur Uitfeest Utrecht
Lees ook:Rosa Timmer schrijft live een verhaal op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.