Dolfje Weerwolfje favoriete kinderboekenheld

‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon is door kinderen verkozen als de grootste Kinderboekenheld. Met het onthullen van een ijssculptuur van Dolfje Weerwolfje werd dit bekendgemaakt op de Kinderboekenmarkt in Den Haag. Kinderen tussen de 4 en 14 jaar konden op kiesjouwboekenheld.nl hun favoriet kiezen.

Met de onthulling, in aanwezigheid van de makers van het Kinderboekenweekgeschenk, Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, is de Kinderboekenweek 2011 officieel afgesloten.

Kinderboekenweek 2011
Thema van de 57e Kinderboekenweek was superhelden. Op 95% van alle scholen en in 93% van boekhandels en bibliotheken werd extra aandacht besteed aan kinderboeken. In De Bestseller 60 is dat duidelijk terug te zien: 23 van de 60 titels is deze week een kinderboek. Waarbij de top 10 zelfs werd gedomineerd met 8 titels. Bovenaan staat ‘De prins op het witte paard’, het Prentenboek van de Kinderboekenweek dat is gemaakt door Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer maakten samen het Kinderboekenweekgeschenk ‘Bert en Bart redden de wereld’. Er zijn in totaal 423.000 exemplaren van het geschenk cadeau gedaan.

Lees ook:Arie Boomsma: ‘Kinderboekenweekgeschenk heerlijk’
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 draait om heldenmoed
Lees ook:Boektrailer: Bert en Bart redden de wereld
Lees ook:Tjibbe Veldkamp schrijft het Kinderboekenweekgeschenk
Lees ook:Trailer van Dolfje Weerwolfje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.