Herman Koch op 1 in Vlaanderen

Voor het eerst sinds twintig jaar staat Nederlandse auteur op nummer 1 in Vlaamse bestsellerlijsten. ‘Zomerhuis met zwembad’ van Herman Koch is de eerste Nederlandse roman sinds ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch (verschenen in 1992) die de koppositie in de Vlaamse bestsellerlijsten inneemt.

‘Zomerhuis met zwembad’ verscheen op 27 januari dit jaar in een eerste oplage van 100.000 exemplaren. Inmiddels is de roman toe aan zijn vijfde druk en zijn er al meer dan 175.000 exemplaren van verkocht. De roman staat in Nederland al zeven weken onafgebroken op de eerste plaats van de CPNB Bestseller top 60.

Ook ‘Het diner’ is in Nederland na bijna 100 weken nog altijd hoog genoteerd in de Nederlandse bestsellerlijst, en staat in Vlaanderen inmiddels ook in de top 10. Van Het diner zijn in totaal al meer dan 500.000 exemplaren verkocht.

De buitenlandse rechten van ‘Het diner’ en ‘Zomerhuis met zwembad’ zijn inmiddels al verkocht aan Duitsland, Italië, Groot Brittannië, VS, Canada, Australië/Nieuw Zeeland, Denemarken, Zuid-Korea, Israël, Spanje (Spaanse & Catalaanse vertaling), Frankrijk, IJsland, Turkije, China, Taiwan, Noorwegen en Finland. Een verfilming en toneelbewerking van ‘Het diner’ zijn in voorbereiding.

[isbn]9789041415592[/isbn]
[isbn]9789041416513[/isbn]

Lees ook:Gaat Herman Koch zichzelf overtreffen?
Lees ook:NS Publieksprijs voor Het diner van Herman Koch
Lees ook:De schaduw van de wind 200 weken in De Bestseller 60!
Lees ook:Amerikaanse vertaalrechten Het diner voor recordbedrag verkocht
Lees ook:Miljoen exemplaren van Haar naam was Sarah verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.