Boris Dittrich schrijft zijn eerste thriller

Opeens zwiept er rakelings iets langs mijn hoofd. Het is het geluid van een zweep. Dan voel ik een snoer om mijn nek, mijn hals wordt afgekneld. Met beide handen probeer ik het los te trekken, maar het is scherp, het snijdt in mijn vingers. Het koord wordt aangetrokken. Ik voel een helse pijn opvlammen.

Nederland schudt op zijn grondvesten wanneer een vooraanstaand politicus wordt vermoord. Het onderzoek van politie en justitie loopt dood. Redouan Fouali, werkzaam bij de AIVD, wordt ingeschakeld om de dader in de val te lokken. Tegen de achtergrond van falende overheidsdiensten, een kabinetscrisis, hijgerige media en een bemoeizuchtig staatshoofd sluit het net zich langzaam om de dader. Maar zal het Fouali lukken de dader te ontmaskeren voordat deze opnieuw toeslaat?

‘Moord en brand’ is de eerste thriller van Boris Dittrich, waarin hij een bijzondere inkijk geeft in wat er zich achter de schermen van de Haagse politiek afspeelt. Het boek verschijnt in april.

Over de auteur
Boris Dittrich werkt sinds 2007 in New York als advocacy director seksuele minderheden bij Human Rights Watch. Hij is jurist, werd advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en was ruim twaalf jaar Tweede Kamerlid voor D66. In 2009 publiceerde hij ‘Elke liefde telt. Voor gelijke rechten de wereld rond’.

[isbn]9789046809464[/isbn]

Lees ook:Boris Dittrich schrijft literaire thriller
Lees ook:‘Elke liefde telt’ voor Boris Dittrich
Lees ook:Veel primeurs tijdens nieuw literatuurfestival City2Cities
Lees ook:Bart Chabot heeft hersentumor
Lees ook:Kokskolder: bizarre verhalen uit de keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.