Ad van Gils overleden

Ad van Gils is vrijdag 1 oktober in Mierlo overleden. De Brabantse schrijver werd vooral bekend door de bekende jeugdserie over de voetballer Snelle Jelle. Van Gils werd 79 jaar.

Van Gils ging pas schrijven toen hij in 1975 voor zijn werk bij Philips werd afgekeurd. Na het schrijven van korte verhalen waarvan hij zijn eerste in 1978 publiceerde, legde hij zich toe op het schrijven van boeken. In 1981 publiceerde hij zijn eerste roman bij uitgeverij Gottmer, Trammelant in Zevenhuizen. Bij Kluitman in Alkmaar verscheen in 1984 de jeugdserie Snelle Jelle. Onder het pseudoniem Jan van der Wiel had hij al eerder de serie over wielrenner Joep Spikkel geschreven. Zijn eerste oorlogsroman publiceerde hij bij uitgeverij Westfriesland in 1988. Eén van zijn laatste boeken was de jeugdroman ‘Het spoor van Omar’ bij uitgeverij Callenbach in 2003.

In totaal schreef Ad van Gils meer dan honderd boeken die in 244 publicaties verschenen. Voor zijn oeuvre werd hij in 2002 onderscheiden tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Lees ook:Streekromankoningin Henny Thijssing-Boer overleden
Lees ook:Eigenlijk was ik te jong voor het werk van Giphart en Zwagerman
Lees ook:Het slachthuis van Meindert Fennema
Lees ook:Vrouw van Jan Terlouw schrijft oorlogsroman
Lees ook:Niets meer te verliezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.