100.000 exemplaren verkocht filmeditie Gelukkige huisvrouw

Deze week is het 100.000ste exemplaar van de filmeditie van ‘De gelukkige huisvrouw’ over de toonbank gegaan. Met de verkoop van het 100.000ste boek staat de teller voor de roman waar bestsellerauteur Heleen van Royen tien jaar geleden mee debuteerde, op ruim 500.000. In april van dit jaar ging de film van Antoinette Beumer in première met in de hoofdrollen Carice van Houten (Lea) en Waldemar Torenstra (Harry). Carice van Houten ontving tijdens het Nederlands Film Festival 2010 een Gouden Kalf voor haar rol.

Niet lang na de première behaalde ‘De gelukkige huisvrouw’ al de status van Gouden Film (100.000 bioscoopbezoekers) en van Platina Film (400.000 bioscoopbezoekers). Het aantal bezoekers zit op dit moment ruim boven de 500.000 en daarmee is ‘De gelukkige huisvrouw’ de meest succesvolle Nederlandse speelfilm van het lopende jaar. Vanaf eind september is de verfilming ook verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Direct bij uitlevering zijn er al 100.000 exemplaren van de dvd verkocht, goed voor de Platina status. Daarmee zet de dvd het grote succes van de roman en de film moeiteloos voort.

Heleen van Royen: “Ik ben overweldigd door het enorme succes van de verfilming van ‘De gelukkige huisvrouw’. De makers hebben fantastisch werk afgeleverd, de film heeft meer teweeg gebracht dan ik ooit had gedacht. Talloze mensen zijn geraakt door het verhaal, ik krijg er nog dagelijks reacties op, soms weet ik gewoon niet meer wat ik moet zeggen. Het boek staat nu alweer maandenlang in de bestsellerlijst, er is een omvangrijke groep nieuwe lezers opgestaan, jong en oud, man en vrouw. Naast de verfilming is dat een cadeau op zich, dat je debuut ruim tien jaar na verschijnen nog steeds actueel is en aantrekkelijk voor een groot publiek.”

In 2009 ging de tweede toneelbewerking van het boek in première met Isa Hoes in de hoofdrol en trok net als de film volle zalen. ‘De gelukkige huisvrouw’ is in elf landen verschenen en werd internationaal lovend ontvangen.

[isbn]9789049951399[/isbn]

Lees ook:Gelukkige huisvrouw in april in bioscoop
Lees ook:Carice van Houten speelt ‘De gelukkige huisvrouw’
Lees ook:Carice van Houten over De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Carice in De gelukkige huisvrouw (trailer!)
Lees ook:Matthijs van Nieuwkerk in verfilming De Gelukkige Huisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.