Winnares Twitteratuurwedstrijd twittert dronken

De 16-jarige Savannah Heessels uit Vught is de winnares van de TXT Twitteratuur- wedstrijd. In zeven tweets typeert ze vernuftig de dronken hoofdpersoon uit een passage uit ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst, een van de verhalen uit de bloemlezing ‘TXT – Alles is mogelijk’ in zestien verhalen.

Deze bundel is tijdens de Boekenweek verspreid onder alle 4 vmbo/havo/vwo-leerlingen in Nederland. De winnares krijgt vier kaarten voor het Lowlands festival, een lichtgewicht tent en een krat vol boeken. De wedstrijd werd georganiseerd om bij jongeren het plezier in lezen en de lol om met taal bezig te zijn te benadrukken. De bloemlezing en de twitteratuurwedstrijd zijn een initiatief van de CPNB, mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.

Tijdens de Boekenweek 2010, met het thema Jong zijn, verscheen de bundel ‘TXT – Alles is mogelijk in zestien verhalen’. Abdelkader Benali selecteerde hiervoor zestien zinnenprikkelende hoofdstukken uit de Nederlandse literatuur over opgroeien. De bloemlezing werd in een oplage van 215.000 exemplaren onder scholieren verspreid met de oproep mee te doen aan de twitteratuurwedstrijd. Deelnemers kozen hun favoriete verhaal en vatten dat samen in minimaal drie en maximaal tien tweets met hun favoriete personage als ik-figuur. De tweets werden geplaatst op www.16txt.nl. Hieronder de winnende tekst:

>Wqt heb ikk veel gezoprn zeg……..///// typen gAat nite echt meer.
>Pff.. ik ga naar his.. bn hel erg dronken. >Ben m’n ayto kwijt!!!!111! En mijn telefoon id net in een plas gevaklen.. maar hij d0et het nog..
>typen lukkt me nog best goef.. rijden gaa ook nog wel. zit lekker roy orbison te luistere
>lig in het ziekenhuis. Schijn hier al een week te liggen. snap er niks van
>hoor net dat ik een ongeluk heb gehad. heb dieven aangereden. running Scared zit in mijn hoofd
>ik ben Iemand!! krijg een medaille! wie komt er morgenavond een biertje drinken?

Lees ook:Erik van Muiswinkel twittert De avonden
Lees ook:75e Boekenweek op drempel van een nieuw tijdperk?
Lees ook:Boekenbal der Titanen opent 75e Boekenweek
Lees ook:Boekenweek bibliotheekbundel Ondertussen ergens anders
Lees ook:Sportweek organiseert Sportboekenweek

0 reacties op “Winnares Twitteratuurwedstrijd twittert dronken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.