Van misbruik in de katholieke kerk tot tuinieren

In de rubriek ‘Op de deurmat’ blog ik kort over de boeken die ik net heb ontvangen. deze keer zijn dat ‘Mijn vriendschap met Farrah Fawcett’, ‘Pater Noster’, ‘Op stap’ en ‘Zelf geoogst’.

‘Pater Noster’ van José Hennekam valt meteen op. De cover tekst “Lieve Heer, ik vond het helemaal niet leuk wat ik van pater Deeds moest doen. Maar hij zei dat het zo hoorde.” raakt me meteen. Weer een verhaal over seksueel misbruik door de Kerk. Een verhaal dat een aantal jaar geleden nog werd afgewezen met de opmerking: “In Nederland gebeuren dit soort dingen niet.” Maar inmiddels weten we beter.


Pater Noster
J. Hennekam

Aangrijpend lijkt me het verhaal van Alana Stewart. Zij heeft in het boek ‘Mijn vriendschap met Farrah Fawcett’ de strijd van de voormalig Charlie’s Angel beschreven. Alana – de ex van Rod Stewart – besloot toen ze hoorde dat haar harstvriendin Farrah darmkanker had dat ze zoveel mogelijk tijd met Farrah door wilde brengen en haar te helpen. Op de achterflap wordt het boek beschreven als ‘Een openhartig en boeiend verhaal over liefde, moederschap en afscheid nemen’.


Mijn vriendschap met Farrah
-

Uitgeverij Snor maakt me vandaag blij met twee boeken. Van ‘Op stap in lete en zomer’ krijg je meteen zin om er op uit te trekken. Het boek wordt beschreven als een ‘natuur-wandel-doe-boek voor stadse donders (en hun ouders)’. Maar ook als je buiten de stad woont, krijg je zin om met de kinderen (of kleine neefjes, nichtjes of de kids van vrienden) de natuur in te gaan. Het boek is ontzettend leuk geïllustreerd en bevat routes door het hele land. Ik zal dit boek op http://shoppen.blog.nl verder onder de loep nemen.


Op stap in lente en zomer
-

‘Zelfgeoogst’ is ook zo’n leuk boek van Uitgeverij Snor – die wat mij betreft keer op keer een prachtige, eigen vormgeving weten neer te zetten. In dit boek ontdek je dat je zelfs zonder (grote) tuin je groene vingers hun werk kunt laten doen. Een paar ksitjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt als je thuis groenten wilt kweten. Na het oogsten kun je deze groenten meteen gebruiken in de lekkere recepten. Dus: “handen uit de mouwen: telen, oogsten en elke dag lekker iets uit eigen kistjes eten”. Ook dit boek komt op http://shoppen.blog.nl nog uitgebreid aan bod.


Zelfgeoogst!
Flint, M.

Lees ook:José Hennekam vertelt over misbruik in de kerk
Lees ook:Seksueel misbruik in de katholieke kerk
Lees ook:Urban farming makkelijk en leuk met Snor-boek Zelfgeboerd
Lees ook:De pater en het meisje: aangrijpend verhaal
Lees ook:Babyplakboek uitgeverij Snor cadeau voor nieuwe moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.