Aangename eerste ontmoeting met Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón – iedereen loopt met deze Spanjaard weg. Natuurlijk heeft hij diverse prijzen gewonnen met zijn bestseller ‘De schaduw van de wind’, maar mij leek die hysterie toch iets te veel van het goede. Het is toch ook maar een schrijver? En dan ook nog eens een auteur van het soort dat megadikke pillen schrijft. Daar staan toch veel te veel bijzaken in?

Althans, zo dacht ik voor ik in zijn nieuwste werk ‘Het spel van de engel’ begon. Een boek waar vele lezers al maanden naar uit keken. Men stond zelfs in de rij om een boek door de Spanjaard te laten signeren. Maar als recensent kun je niet alleen boeken lezer waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Dus begon ik aan het boek over de jonge schrijver die door een mysterieus persoon wordt benaderd.

In eerste instantie vond ik het boek vooral erg zwaar. In bed lezen, ligt dan opeens niet zo praktisch meer. Maar dat werd al snel een bijzaak. Zafón zoog me met zijn schrijfstijl werkelijk het verhaal in. Dacht ik dat alles wat men over deze Spanjaard schreef lichtelijk overdreven was. Nou, ik moet mijn mening bijstellen. Ik heb namelijk ontzettend genoten van zijn verhaal. Wat schrijft deze Spanjaard prachtig. Ik waande me weer in Barcelona, voelde de stad en de angsten van de hoofdpersoon. Nee, over ‘Het spel van de Engel’ is geen woord te veel gezegd!

‘Het spel van de engel’, Carlos Ruiz Zafón, Uitgeverij Signatuur, ISBN: 9789056723156

Lees ook:Boektrailer: Het spel van de engel – Carlos Ruiz Zafón (+ ontmoeting!)
Lees ook:Win gesigneerde bestseller Carlos Ruiz Zafón!
Lees ook:Recordverkoop Zafón: 1 miljoen exemplaren
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón kennis test je op het Kerkhof der Vergeten Boeken
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón op één in bestsellerlijsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.