Predikant Klaas Hendrikse geen gevaar met ‘Geloven in een God die niet bestaat’

De ‘atheïstische’ predikant Klaas Hendrikse uit Zierikzee tast de fundamenten van de kerk niet aan. Dat heeft de kerkenraad een speciale hoorcommissie laten weten. De predikant raakte in opspraak na het verschijnen van zijn boek Geloven in een God die niet bestaat. Daarom moest hij dinsdagavond voor een kerkelijke onderzoekscommissie verschijnen.

Volgens de kerkenraad heeft Hendrikse in zijn boek geen nieuwe thema’s of opvattingen aangedragen. Alles wat hij heeft geschreven, is niet nieuw voor de raad. Bovendien mag Hendrikse zijn mening ventileren, ook al zijn verschillende leden het niet met hem eens. ‘Onderlinge verschillen horen bij wat wij onder vrijzinnigheid verstaan: ieder heeft de vrijheid om op zijn of haar manier te geloven’, aldus de verklaring die de raad aan de commissie heeft voorgelezen.

Zijn eigen kerk deelt met Hendrikse de zorg over de leegloop en de verwarring bij de Protestantse Kerk (PKN). De predikant uit ‘geen kritiek om de kritiek, maar uit zorg’. Het woord is nu aan de classis, een regionale vergadering binnen een protestants kerkgenootschap. Daar moet worden besloten of de procedure tegen Hendrikse wordt voortgezet.

(Bron: ANP)

Lees ook:God bestaat niet en Jezus is zijn zoon
Lees ook:Tom Cruise ontkent actie tegen ‘The complex’ van John Duignan
Lees ook:De Bijbel op de Zuidas
Lees ook:Kapitein Marco Kroon spreekt zich uit over leiderschap
Lees ook:Verfilming Relishow debuutroman Arie Boomsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.