Rumoer rond Playboy-verleden Tania Heimans

We lezen op Crimezone.nl dat er rumoer is ontstaan rond de openhartige fotosessie die schrijfster Tania Heimans in 1988 voor Playboy deed. Voor de schrijfster van ‘Hemelsleutels’ en ‘De huurmoeder’ is dit niet zo vreemd. Ze vertelt in interviews juist heel openhartig over haar jeugd waarin seks niets raars was. Die openhartigheid brengt haar nu ook in de verlegenheid.

Heimans vertelde in een interview met NRC Handelsblad dat ze in 1988 naakt voor Playboy had geposeerd. Crimezone.nl schrijft: “Niets op tegen natuurlijk, ware het niet dat Tania destijds nog minderjarig was en dat het contract derhalve door haar moeder getekend werd. De fotoreportage van Hans Toonen werd pas gepubliceerd in augustus, toen Tania net 18 was geworden en dus officieel zelf beslissingsrecht had. Gezien de vrije opvoeding en het milieu waarin Tania opgroeide was de fotosessie niet zo vreemd, al werd de wet overtreden.”

Het artikel gaat verder: “Iets ernstiger was het dat Tania Heimans een jaar eerder al aan een zeer expliciet voorlichtingsprogramma over veilig vrijen voor de tv had meegewerkt. In Griekenland, voor Veronica en geregisseerd door Jef Rademakers (destijds producent van de Pin Up Club). Het werd uitgezonden in juni 1987, toen Tania nog geen 18 was. Volgens het spraakmakende NRC-interview, dat in HP/De Tijd van 8 mei wordt besproken, zou Rademakers destijds Heimans hebben proberen over te halen om mee te doen aan een pornofilm.” Zelf zegt Heimans dat ondanks zijn aandringen hij haar nooit zover heeft weten te krijgen. Jef Rademakers ontkent in HP/De Tijd alles en wijt haar verhaal aan haar zucht om publiciteit te krijgen bij het verschijnen van haar nieuwe boek.

Lees hier het volledige artikel op Crimezone.nl.

Lees ook:Bobbi Eden vertelt over haar boek
Lees ook:Playboy Jan Heemskerk over e-reader
Lees ook:Kendra Wilkinson schrijft autobiografie
Lees ook:Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start
Lees ook:Crimezone zoekt de thrillerkenner van het jaar

3 reacties op “Rumoer rond Playboy-verleden Tania Heimans

  1. Iris

    Hoe kan Tania’s moeder dat contract nu getekend hebben? Tania’s moeder overleed toen ze ca. 6 jaar oud was, zoals veel mensen weten die haar autobiografische boek Hemelsleutels hebben gelezen of die haar persoonlijk kennen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Patricia de Ryck

      Beste Iris, we quoten hier Crimezone.nl. Ik weet niet hoe zij hier dan bij gekomen zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Bob de Jager

        De moeder van Tania leeft gewoon nog.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.