Maddie McCann in handen van een pedofiel – niet volgens Gonçalo Amaral

Maddie McCann is volgens de privédetectives van haar ouders Gerry en Kate in handen van de veroordeelde pedofiel Raymond Hewlett. De 64-jarige Brit woonde in een caravan in de buurt van het Portugese Praia da Luz, waar Maddie ruim twee jaar geleden verdween. En zo blijft de kwestie in het nieuws, terwijl Gonçalo Amaral in zijn boek ‘Maddie, de waarheid achter de leugen’ beweert dat het meisje is overleden.

De Portugees Gonçalo Amaral was als hoofdinspecteur nauw betrokken bij de zaak Madeleine McCann. De Britse en Portugese politie draaiden overuren om de zaak op te lossen, maar tot op heden zonder resultaat. Gonçalo Amaral doet in zijn boek een aantal controversiële uitspraken. Dit boek biedt een directe kijk op de zaak, die bijna twee jaar na dato nog altijd sterke emoties en geschokte reacties oproept.

En inderdaad controversieel zijn zijn uitspraken zeker. Helemaal als je de nieuwsberichten volgt. Zo willen de ouders van Maddie verder publicatie en de uitzending van een documentair tegenhouden. Volgens Gerry en Kate McCann is de stem van Amaral inmiddels veel te vaak te horen in de media, waardoor de zoektocht naar het meisje in gevaar zou komen. En amper een paar dagen later is er weer een nieuwe verdachte. Maddie zou in handen zijn van de pedofiel Raymond Hewlett.

Volg jij het nog? Volgens Amaral stierf Madeleine McCann in appartement 5A en niet daarbuiten. Haar lichaam is weggewerkt. De ontvoering is dus verzonnen. En daar zijn haar ouders verantwoordelijke voor. Het is dan ook terecht dat Kate en Gerry als verdachten worden gezien. Een wereld van verschil, maar het verhaal van de voormalig-hoofdinspecteur klinkt heel reëel. Hij mag dan het ultieme bewijs ook niet hebben, maar waarom zou deze man eigenlijk liegen over de zaak?

‘Maddie, de waarheid achter de leugen’ is een indrukwekkend boek over een hele bizarre zaak waar we vast nog het nodige over gaan horen de aankomende tijd. Dit boek is uitgebracht bij Uitgeverij TM Trademark, ISBN: 9789049900946, € 17,95.


Maddie
Gonçalo Amaral

Lees ook:‘Maddie, de waarheid achter de leugen’ van Gonçalo Amaral wel in Nederland verkrijgbaar
Lees ook:Portugese rechter verbiedt boek over Maddie McCann
Lees ook:McCann’s klagen Gonçalo Amaral aan vanwege uitspraken in boek over Madeleine
Lees ook:Omstreden Maddie-boek ondanks wereldwijd verbod nog verkrijgbaar
Lees ook:Ouders Madeleine McCann schrijven boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.