Anita Witzier en Natasja Froger lezen voor uit speciale boekjes

Kinderboeken, met een kind met een beperking in de hoofdrol, zijn zeldzaam. Voldoende reden voor Vereniging de BOSK en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) kinderboekjes uit te brengen, waarin juist kinderen met een handicap op de voorgrond staan! Woensdag 15 april aanstaande worden die feestelijk gepresenteerd. Anita Witzier en Natasja Froger lezen uit de boekjes voor aan 100 kinderen mét en zónder handicap. Na het voorlezen spreken Anita en Natasja met de kinderen, over de 3 thema’s in de boekjes.

Deze boekjes dragen bij aan een realistischer beeldvorming. Kinderen met een lichamelijke beperking willen graag vertellen wat hen mankeert; bijvoorbeeld waarom zij een rolstoel gebruiken, moeilijk uit hun woorden komen of soms naar het ziekenhuis moeten. De boekjes geven op een speelse wijze informatie over de medische en praktische gevolgen van het leven met een beperking. Daardoor zijn de boekjes ook heel geschikt voor kinderen zonder handicap en voor gebruik in de klas.

Lees ook:Nieuwe website voor de Gouden Boekjes
Lees ook:Anne Unlimited bij NCRV Dokument (om 23.00 uur)
Lees ook:Kip wil graag zijn…
Lees ook:Kanjerklas: bijzondere kinderboeken
Lees ook:Albert Heijn start exclusieve samenwerking met Gouden Boekjes

Eén reactie op “Anita Witzier en Natasja Froger lezen voor uit speciale boekjes

  1. Patricia de Ryck

    De schoonmoeder van Natasja Froger is gisteren overleden. Wij gaan er dan ook van uit dat de vrouw van René Froger hierbij niet aanwezig zal zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.