Meestervervalser Geert Jan Jansen lanceert nieuw boek met eigen werk

Kunstenaar Geert Jan Jansen geniet sinds jaren bekendheid als `meester-vervalser’. Jarenlang blonk hij uit in het creëren van exacte kopieën van grote meesters als Appel, Picasso en Matisse. Sinds enkele jaren is Jansen zich gaan richten op zijn eigen werk. Zinnenspinsels, gedachtegangen, losse teksten, maar ook maatschappelijke thema’s worden met de meest uiteenlopende materialen toevertrouwd aan het papier.

Honderd van deze werken zijn nu gefotografeerd en gebundeld in zijn nieuwe boek ‘Honderd keer dertien’; 13 is het geluksgetal van Jansen. Om dit boek samen te stellen heeft Jansen de hulp ingeroepen van een drietal bedrijven. Vaveco uit Odijk is sinds jaren kunsthandelaar met veel werk van Jansen in haar assortiment. Inventum heeft haar medewerking toegezegd evenals Go Lease, de leasemaatschappij uit Houten.

Om de lancering van zijn werk te onderstrepen heeft Jansen een drietal werken opgedragen aan KidsRights, een internationale hulporganisatie met haar zetel in Nederland. Deze werken zijn recentelijk geveild op het jaarlijkse Gala in Nijmegen. Uiteraard komt de opbrengst geheel ten goede aan KidsRights. De uitreiking van deze werken vindt dinsdag 23 december 2009 om 10 uur plaats in het atelier van Jansen, gevestigd in Kasteel Beverweerd te Werkhoven. Caroline de Bruin (actrice GTST en ambassadrice van Kidsrights) zal het eerste boek in ontvangst nemen.

Lees ook:Stripschapprijs 2009 voor Barbara Stok
Lees ook:Carice van Houten speelt ‘De gelukkige huisvrouw’
Lees ook:De onzichtbare Ayatollah
Lees ook:Nooit uitgegeven werk Hugo Claus op veiling
Lees ook:Jussi Adler-Olsen: Het Washingtondecreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.