Gertjan Verbeek in boekvorm

Trainer Gertjan Verbeek van Feyenoord heeft zondag na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) het eerste exemplaar van het boek ‘Topsport is HOOFDzaak’ in ontvangst genomen. Het is een handboek over mental coaching in vooral het voetbal, geschreven door Danny Warbout en Martin Beljon.

Verbeek kreeg in de perskamer het eerste exemplaar, omdat hij centraal staat in het boek. Bovendien is hij de eerste trainer die de oefenstof van de twee auteurs in de praktijk brengt. Verbeek werkt met het duo samen in opleidingsinstituut Het Tiende Huis, dat sinds 2002 diverse managementtrainingen verzorgt gericht op persoonlijke ontwikkeling.

“Mental coaching is in het voetbal een klein onderdeel, maar wel een belangrijk onderdeel,” lichtte Verbeek toe. “Ik was daarin te weinig geschoold. Dankzij de ondersteuning van Danny en Martin heb ik mijn kennis vergroot in het begeleiden van spelers, mezelf en van groepsprocessen. Het is een interessant thema. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik hoop dat veel collega’s gebruik gaan maken van dit boek. Misschien dat we dan ooit weer eens met een Nederlandse ploeg een Europa Cup-finale halen.”

Lees ook:Louis van Gaal over zijn boeken
Lees ook:Iedereen bondscoach met dit boek #vaderdag!
Lees ook:Duim omhoog: hulplijn voor coachende ouders
Lees ook:Voetbal & Maffia: donkere kant van deze sport
Lees ook:Ronald Koeman reikt 200.000ste exemplaar uit aan Dr. Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.