Markt voor e-book groeit

Nu er steeds meer e-readers op de markt komen, lijkt het alsof de consument langzaam de ommezwaai maakt: van het papieren naar het digitale boek. Grote boekhandels als Selexyz verkopen inmiddels ook digitale boeken via hun website: http://www.selexyzdownloads.nl/

http://e-books.nl/ is een van de grootste leveranciers van e-boeken. Zij zijn inmiddels een samenwerkingverband aangegaan met een aantal bibliotheken in Nederland zodat digitale boeken uitgeleend kunnen worden.

De boekenbranche wil niet dezelfde fout maken als de muziekhandel. Door internet en het illegaal downloaden is de tussenhandel aan het verwijnen in de muziekindustrie.

Nu is het boek een ander product dan de cd. Alleen al het feit dat bij het boek de taal waarin het geschreven is, van belang is, maakt dat duidelijk.

In ieder geval zal de komende tijd een spannende tijd worden voor de boekenwereld. Het is misschien niet erop of eronder, maar het is wel de vraag of en in hoeverre het digitale boek het papieren zal verdringen.

Durft er iemand te wedden?

Lees ook:Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks
Lees ook:Uitgeverij Boom Nelissen zorgt voor gratis e-book
Lees ook:Boeken kopen via wifi
Lees ook:Niet langer van papier
Lees ook:Groot draagvlak voor voortbestaan Friese taal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.