Film Publieke Werken met Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen zullen de hoofdrollen gaan vertolken in de verfilming van de bestseller ‘Publieke werken’ van auteur Thomas Rosenboom. Het modern historische drama zal geregisseerd worden door Joram Lürsen en het scenario is geschreven door Frank Ketelaar. De opnames zullen vanaf september dit jaar in Nederland en Hongarije plaatsvinden. Najaar 2015 zal de film in de bioscoop te zien zijn.

Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder (Gijs Scholten van Aschat) moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Rifka Lodeizen), maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

‘Publieke werken’ is gebaseerd op de gelijknamige prijswinnende boek van Thomas Rosenboom, waarvoor hij in 2000 de Libris Literatuur Prijs won. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van het boek verkocht in Nederland, en is het vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

De film wordt geproduceerd door Topkapi Films, in samenwerking met Wild Bunch, de VPRO en Uitgeverij Querido. Coproducenten van de film zijn Menuet (België), I’m FILM en Mythberg Films (Hongarije). De film komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W, onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gesteund door het Suppletiefonds, de Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Favourite (Belgische tax shelter), en maakt gebruik van de Hongaarse tax rebate. De film werd ontwikkeld met steun van het MEDIA programma van de Europese Unie.

Lees ook:Joram Lürsen verfilmt Publieke werken Thomas Rosenboom
Lees ook:Verfilming ‘Publieke werken’
Lees ook:Boekverfilmingen genomineerd voor Gouden Kalveren
Lees ook:Patatje Oorlog vandaag in première op Cinekid
Lees ook:Gouden Uil kanshebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.