Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga zijn Pim & Pom

© Illustraties Fiep Westendorp: Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Actrices Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga verlenen hun stem aan de katten Pim & Pom in de familiefilm Pim & Pom, Het Grote Avontuur, gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp (Jip en Janneke) en karakters van Mies Bouhuys.

De cabaretiers Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman vertolken de rollen van de nichtjes die de poezen meenemen voor een picknick in het bos, waar Pim & Pom ontsnappen. De vriendschap van de katten wordt flink op de proef gesteld wanneer ze de zwerfkat Johnny ontmoeten, een rol van Peter Paul Muller, en de weg naar huis moeten vinden. De animatiefilm Pim & Pom, Het Grote Avontuur is geregisseerd door Gioia Smid en draait vanaf 9 april in de bioscopen.

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje ‘de Vrouw’. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

www.pimenpomdefilm.nl

Lees ook:Katten Fiep Westendorp op witte doek; Pim & Pom de film
Lees ook:Georgina Verbaan leest Pim & Pom Luistervriendjes
Lees ook:Fiep Westendorp in vogelvlucht
Lees ook:Jip en Janneke in een nieuw jasje
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-jaar – Annie komt tot leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.