De Club van Lelijke Kinderen wordt verfilmd

Deze week starten de opnames van ‘De Club van Lelijke Kinderen’, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. In de nieuwe film van de makers van ‘Circus 3D’, de eerste 3D film van Nederland, spelen onder anderen Maarten Wansink, Katja Römer-Schuurman, Roeland Fernhout, Tooske Ragas, Cas Jansen en Annelieke Bouwers. De hoofdrollen in deze spannende jeugdfilm zijn voor de jonge acteurs Sam Peets, Rosaline Lantink en Daan Stoevelaar.

‘De Club van Lelijke Kinderen’ vertelt het verhaal van een president die besluit om alle lelijke kinderen op te sluiten. De 11-jarige Paul is een onzekere jongen met flaporen. Wanneer hij op een dag een gele bus het schoolplein op ziet rijden en hij een ruzie opvangt tussen Secretia en zijn schooldirecteur, voelt hij dat er iets staat te gebeuren. Na een fotoshoot moeten Paul en een paar lelijke klasgenoten mee op ‘schoolreisje’.

In de bus heeft Paul al snel door dat dit niet zomaar een uitstapje is, maar dat de kinderen naar een geheime plek worden afgevoerd. Hij verzint echter een list en weet te ontsnappen. Maar dan zet een bountyhunter de jacht op hem in. Kan Paul hem afschudden en, nog belangrijker, kan hij de andere kinderen bevrijden en de president verslaan?

De regisseur is Jonathan Elbers. Hij begon in 2008 met de regie-fictie opleiding op de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Hier regisseerde hij onder meer de YouTubehit Nederland ruimt op en de ’3D-film Circus 3D’. Daarnaast draaide hij diverse documentaires over kinderen in Afrika.

De Club van Lelijke Kinderen draait vanaf juni 2012 in de bioscopen en is in oktober 2012 op TV te zien bij de NCRV.

Lees ook:Nieuw boek van meester van de technothriller Tom Clancy
Lees ook:Paulien Cornelisse opgepakt door Amerikaanse douane
Lees ook:Lelijke eendje van Annie M.G. Schmidt beste reclameliedje
Lees ook:Tom Clancy is terug – Fans wachten al bijna zeven jaar
Lees ook:1000x Anybody wordt gevierd met boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.